23948sdkhjf

Bæredygtighed bliver også business

Nyt projekt iværksat af Industriens Fond og FN’s nordiske kontor skal udnytte de 17 verdensmål til at skabe nye vækstmuligheder for mindre og mellemstore danske metalvirksomheder

FN’s 17 ambitiøse og konkrete verdensmål sætter kursen for en mere global bæredygtig udvikling. Det skaber samtidig nye vækstmuligheder for de danske virksomheder, der er i stand til at udvikle og producere bæredygtige løsninger.

Et nyt projekt, SDG Accelerator, skal fremme industrivirksomheders strategiske transformation, videreudvikling og mersalg af eksisterende, bæredygtige løsninger rundt om på kloden.

De 17 verdensmål, der blev vedtaget i 2015 af verdens ledere, udgør den ambitiøse rettesnor, som skal forpligte samtlige 192 FN-medlemslande til at arbejde for en bedre og mere bæredygtig klode.

Desmi er en af de danske metalvirksomheder, der er med i SDG Accelerator, som Industriens Fond og FN’s nordiske kontor står bag.

Et toårigt forløb
SDG Accelerator er et toårigt forløb, hvor i alt 30 mindre og mellemstore virksomheder deltager i skræddersyede forløb med fokus på verdensmålene.

KLIK og læs mere om SDG Accelerator

Når SDG Accelerator-projektet som det første sted i verden lanceres i Danmark, skyldes det, at danske virksomheder har et stærkt image for at engagere sig i bæredygtighed. Danmark er desuden internationalt kendt for en udbredt og flad ledelseskultur samt evne til at samarbejde, indgå i partnerskaber og involvere interessenter. Det batter i det store billede.

Samtidig vurderer FN, at Danmark besidder en række industrielle styrkepositioner: effektiv fødevareproduktion, sundhedsteknologi samt affalds-, vand- og energiløsninger. Det er sektorer, som der er stort potentiale i, og derfor er FN’s valg af foregangsland for acceleratorprojektet faldet på Danmark.

Men hvordan bliver sådanne velmenende hensigter til core business for danske metalvirksomheder? Svaret kan være, at ved deltage i et forløb af seks måneders varighed får deltagerne inspiration og sparring til innovation, markedsudvidelse og anderledes værdikædesamarbejde.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094