23948sdkhjf

De sliber til hele verden

Steffens Tools på Fyn sliber værktøjer og maskindele til blandt andet søm-industrien så langt væk som til Malaysia.

De arbejder med de helt små tolerancer hos sliberiet Steffens Tools i Odense. Værktøjer og maskindele skal ofte leveres med nogle få hundrededele millimeters nøjagtighed.

Det er 38-årige direktør Jens Eggert Christiansens store passion at levere en enestående nøjagtighed. Det kan godt være, at andre vil være tilfredse med at levere et hærdet emne, som ikke er blevet slebet, men ikke hos Jens Christiansen.

- Jeg mener, at hvis et emne ikke er blevet slebet efter hærdning, er det i ubalance, og det kan resultere i produktionsstop i en virksomhed i flere timer, og det kan betyde tusinder af kroner på en fabrik, siger Jens Christiansen.

Industritekniker Morten Jacobsen er i gang med at håndslibe et værktøj, der skal indgå i et rulleværktøj til en sømfabrik. Han kigger i forstørrelsesglasset for at kontrollere, om rillerne i værktøjet sidder helt rigtigt.

Der bliver målt og målt igen med håndmål og på målemaskine, for at Jens Christiansen og hans medarbejdere kan være helt sikre på, at produkterne lever op til tolerancerne.

Værktøj til søm-industri
Steffens Tools har en imponerende maskinpark med blandt andet tre rundslibere. Jens Christiansen tror ikke på, at robotter er fremtiden for hans slibevirksomhed, der har fire medarbejdere.

- Det, vi arbejder med, er så fintfølende og præcist, at der skal menneskehænder indover, siger han.

Netop roteringsværktøj til søm-industrien, som sørger for at oprulle riller i sømmene, er et af Steffens Tools store produkter.

- Vi sælger de værktøjer fra Polen til Malaysia. De fleste bliver selvfølgelig solgt i Europa, siger Jens Christiansen.

Satser på flere markeder
Steffens Tools har også mange danske kunder, men hovedparten af produkterne bliver sendt til udlandet.

- Vi overlever på eksporten, når det går skidt i Danmark, og omvendt, når det går dårligt i Europa, siger han.

I det hele taget vil Jens Christiansen gerne sprede eksponeringen på flere markeder. Ud over søm-industrien producerer Steffens Tools også til eksempelvis træindustri, plastindustri og vindmølleindustri.

- Vi vælger at spænde bredt. Hvis man satser på et enkelt marked, så risikerer man at dø, siger han.

Steffens Tools oplever lige som andre underleverandører, at kunder i nogle segmenter presser prisen.

- Vi har måttet tage nogle prisreduktioner, og det kan være svært at sluge. Vi prøver at rationalisere og fordele arbejdstiden, så en medarbejder møder ind tidligt og en anden møder sent, sådan vi udnytter maskinerne stort set hele døgnet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125