23948sdkhjf

6 af 10 virksomheder kæmper med at skaffe ansatte

60 pct. af danske virksomheder har svært ved finde nye medarbejdere, viser ny undersøgelse fra DI

100 ledige stillinger i Danmark. Det er virkeligheden for video-softwareproducenten Milestone Systems, der mærker den manglende arbejdskraft i Danmark.

- Vi prøver at finde arbejdskraft i Danmark på alle tænkelige platforme. Men der er det grundlæggende problem i Danmark, at der er en kæmpe kløft mellem overefterspørgsel og underudbud på arbejdskraft, siger Lars Thinggaard, administrerende direktør i Milestone Systems til erhvervsmediet DIBusiness.dk

Virksomheden står langt fra alene. I en ny rundspørge i Dansk Industris virksomhedspanel angav 60 pct. af virksomhederne med behov for at rekruttere, at det har været svært at finde arbejdskraft det seneste år.

- Det ses ofte, at vores medlemmer må undlade at byde på en ordre, eller ikke kan levere én, fordi de ikke har nok medarbejdere, siger Steen Nielsen, underdirektør i DI.

Ansætter i stedet i udlandet
Løsningen for mange virksomheder er at hente ansatte fra udlandet for at undgå at tabe ordrer. Men hos Milestone Systems oplever de flere gange om året, at det er umuligt at hente kandidater til Danmark.

- Løsningen bliver typisk i sidste ende, at vi opgiver at få stillingen besat i Danmark og i stedet ansætter en medarbejder i et af vores udenlandske datterselskaber, siger Lars Thinggaard.

Den store efterspørgsel efter arbejdskraft kommer i takt med en voldsom stigning i dansk beskæftigelse over en kort årrække.

- Vi har nogle rigtig gode år. Det skal vi fortsætte med, og det kræver, at vi får den arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger, siger Steen Nielsen til DIBusiness.dk

Originalartikel: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2018/8/di-6-af-10-virksomheder-kamper-med-at-skaffe-ansatte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156