23948sdkhjf

Ingen drømme om større Automatik-messe

Trods udsolgt på årets udgave af messen Automatik drømmer formanden for brancheorganisationen Bitva ikke om en større messe. Der skal værnes om den intime atmosfære og overskuelighed.

Udsolgt!

Messen Automatik i Brøndby kunne længe før sommerferien hænge de røde lamper ud og melde om alt udsolgt på udstillersiden.

178 udstillere er dermed med i Brøndby Hallen fra den 11.-13. september, men den store interesse for messen får ikke arrangørerne til at drømme om flere messehaller og endnu flere udstillere. Tværtimod.

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med, at messen er udsolgt og har været det så længe. Det er meget positivt, men nej, Automatik skal ikke være større, for så fjerner du den intime atmosfære, siger Allan Nelbom, som er formand for Brancheforeningen for Industriel Teknik, Værktøj og Automation, Bitva.

Bitva er sammen med Dira og fabrikantforeningen Veltek samarbejdspartnere på messen, som arrangeres af MCH Messecenter Herning. Mere end 50 medlemmer af Bitva er også med som udstillere i Brøndby Hallen, der ifølge Allan Nelbom er den helt rigtige geografiske placering til messen. Det samme mener Bitvas medlemmer, der i en medlemsundersøgelse har afvist tanken om at flytte messen et andet sted hen.

- Automatik er også en messe, hvor alle udstillere kan være med rent økonomisk, og det giver en overskuelighed, at alle har den samme standstørrelse på 15 kvadratmeter, siger Allan Nelbom, som henviser til, at det på grund af den begrænsede størrelse er muligt som besøgende at komme godt rundt på messen i løbet af en håndfuld timer.

Meget mere robot
Allan Nelbom er til daglig divisionschef hos Fritz Schur Teknik, som også har en stand på Automatik. Allan Nelbom er derfor selv med på messen alle udstillingsdage, og han forventer, at der rundt i Brøndby Hallen vil blive præsenteret stribevis af nyheder.

- Der er mange gode trends inden for automation i øjeblikket, og tingene bliver koblet meget mere sammen. Det hele handler jo om, hvordan vi kan håndtere tingene hurtigere og mere effektivt ude i industrien, og det er også omdrejningspunktet for messen, siger Allan Nelbom.

Samtidig forventer han et øget fokus på robotter på årets udgave af Automatik, og det gælder ikke mindst et fokus på de applikationer, der sidder for enden af robotarmen.

- Jeg tror, vi kommer til at se rigtig mange produkter, som spiller sammen med robotten på en eller anden måde. Det gælder ikke mindst "End of arm tools og applikationer", vurderer Allan Nelbom.

Op i helikopteren
Udover udstillerfeltet byder Automatik også på et omfattende konferenceprogram, og selvom Allan Nelbom endnu ikke har lagt sig fast på, hvad der skal opleves, så er han positiv overfor programmet.

- Det er en rigtig god ting, at der er de her konferencer. Det virker som om, at der er stor kvalitet i konferencerne, hvor man også kan få et overblik over udviklingen. Det ser ud til, at man kan komme en tur op "i helikopteren".

Brancheorganisationen Bitva har også en stand på Automatik, og den skal ifølge formanden bruges til at komme i kontakt med Bitvas medlemmer og gøre opmærksom på, hvad Bitva kan i forhold til nye potentielle medlemmer.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095