23948sdkhjf

ABB-robot går til balletten

Svensk danser skal tage en svingom med en af ABB’s industrirobotter på Stadsteatern i Stockholm

Frederik ”Benke” Rydma skal danse med en IRB 6620-robot i en nyfortolkning af den russiske komponists Igor Stravinskijs ballet Forårsofferet.

Under forestillingen vil Frederik ”Benke” Rydman skabe en unik og helt ny dans, der skal formidle mødet mellem menneske og teknik.

Forestillingen er et samarbejde mellem ABB og Stadsteatern, og publikum kommer til at opleve det nyeste inden for robotter kombineret med udviklingen inden for digitalisering med anvendelsen af sensorer og ABB’s software SafeMove2, der gør det muligt for robotter og mennesker at samarbejde.

Teknikken gør det muligt at koreografere robottens bevægelser i en symbiose med den menneskelige danser.

- Mennesker er meget tættere på produktionsprocessen i dag, og det er ganske enkelt ikke produktivt at slukke for robotterne, hver gang en medarbejder kommer tæt på. Vores kunder er interesserede i løsninger, som sætter høje standarder for sikkerhed og produktivitet. Den her forestilling vil bidrage til at vise, hvordan vi går ind i en ny æra af øget samarbejde mellem mennesker og robotter på en virkelig fantasifuld måde, siger Dennis Helfridson, enhedschef for Robotics i Sverige hos ABB.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109