23948sdkhjf

Cubic har specialløsninger med til messe

Den nordjyske virksomhed Cubic har sine specialtilpassede kapslinger til eltavler med til messe i Brøndby. Løsningerne skal profileres over for automationsbranchen

Den nordjyske virksomhed Cubic tager på Automatik-messen i Brøndby for at kigge sine kunder dybt i øjnene. Med sig har den nordjyske virksomhed sine specialtilpassede kapslinger til eltavler, som skal profileres over for automationsbranchen.

- Messer er altid noget, som vi her i huset har betragtet som en rigtig vej til at komme ud og besøge både eksisterende og nye kunder. Denne gang er synliggørelse af vores specialområde også en væsentlig faktor. Vi skal vise flaget og få kundernes indspark, for de har hvert sit behov, siger direktør Jesper Fristrup, Cubic.

Brønderslev-virksomheden er typisk kendt for sit modulsystem, som bruges til kapsling af eltavler. Denne forretningsdel er også med på messen, men det største fokus bliver brugt på standard- og specialløsninger, der er alt det, som ikke passer ind i modulsystemet.

En specialkapsling kan være bygget til at kunne rengøres eller at stå uden for og har nødvendigvis ikke så meget strøm i sig som en modulkapsling.

- Strategien er at udvikle området. Det er et forretningsområde i vækst, og vi kan se, at der er en stor efterspørgsel, ikke bare i Danmark, men globalt set. Folk vil gerne have specialdesignet sine løsninger, siger Jesper Fristrup.

Nye folk i direktionen
Jesper Fristrup trådte ind i direktionen i april 2017 sammen med Jacob Møller Knudsen. De to udgør direktionen og repræsenterer hver sin del af Cubics to ejerfamilier.

Jesper Fristrup fortæller, at det typisk har været modulsystemet, som Cubic har promoveret på messer. I Brøndby er strategien vendt på hovedet.

- Vores specialforretning er vokset betragteligt siden 2010, hvor vi har ændret fokus til at gå mod kunder, der har et større potentiale, end nogen der køber en enkelt kasse hvert fjerde år. Vi har haft fokus på kunder, der har volumen og laver genkøb, siger Jesper Fristrup.

Virksomheden med 350 medarbejdere og knap 400 mio. kr. i omsætning har sit hovedsæde i Brønderslev og produktion i Brønderslev, Aabybro og Kina.

Tager kunden i hånden
Mens modulsystemet leveres som samlesæt og kan kombineres, så eltavlen bliver nøjagtig, som kunden ønsker, sker salget af specialløsningerne ved en anden proces. Området har både kundetilpassede løsninger og rustfaste standardskabe - lige fra en klemkasse til et stort gulvskab.

Fælles for begge er, at produkterne dækker specielle behov, der bliver fremstillet efter kundens ønsker, fortæller direktøren. Behovet kan for eksempel være en skrå top på et skab, så der ikke samler sig skidt og snavs.

Kunderne er typisk maskinbyggere eller automationshuse, og anvendelsen kan ske i så vidt forskellige brancher som landbruget, medicinalindustrien, offshore, fødevarebranchen eller i en lufthavn.

Fælles er, at kapslingen typisk står i et udsat miljø.

Læs tillægget om Automatik-messen her

Artiklen er en del af temaet Automatik 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109