23948sdkhjf

Robotter sorterer 32 nuancer af brun

Sortering efter længde, hårlængde og farve foregår med robotter hos Kopenhagen Fur.

Det er 15 år siden, at den danske producent af minkpelse Copenhagen Fur begyndte at automatisere deres sortering af dyreskind i forskellige farver.

Årsagen var egentligt, at der blev trangt i produktionen, fordi 300 medarbejdere stod for at sortere de ni millioner skind, Kopenhagen Fur dengang sendte ud af produktionen.

- Indtil da foregik al sortering af skind manuelt, men med visionsteknologi lykkedes det os at få maskiner til at lave farvesorteringen. Det er et stort arbejde, hvor der for eksempel skal skelnes mellem 32 brune farver. Efterfølgende har vi udviklet teknologien, så vi også maskinelt kan sortere skindene efter længde og hårlængde, forklarer Søren Valentin til DI Business.

Maskinernes indtog betyder, at de samme 300 mennesker kan sortere 30 millioner skind, og dermed blev automationen det, der slog hul ind til markedet for skindproducenten.

- Vi har vundet markedet ved at automatisere og skabe værdi både for os selv som virksomhed og for vores kunder. Hvor vi tidligere konkurrerende med virksomheder i blandt andet Helsinki og Toronto, oplever vi nu, at mange kunder primært foretrækker os, fordi vi både har de bedste skind, den bedste sortering og den største sikkerhed i forbindelse med leveringen, fortæller han.

Han fortæller til DI Business, at pakningen af skind også er automatiseret. Alt i alt har investeringer i robotteknologi kostet virksomheden 500 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219