23948sdkhjf

Og Dira-prisen 2018 går til... svaret afsløres på tirsdag

Inrotech, Inwatech og Linak kæmper om at vinde årets Dira-pris, som uddeles under åbningen af Automatik

Når Automatik skydes i gang den 11. september, så sker det med afsløringen af, hvem der vinder Automatiseringsprisen 2018 - den såkaldte Dira-pris.

Prisen gives til en virksomhed, der har satset stærkt på automatisering i produktionen eller har udviklet løsninger, der på andre måder fremmer automatiseringen i industrien.

I år blev 15 virksomheder indstillet til prisen, og tre nominerede er med i kapløbet, der afgøres 11. september. Efter prisafsløringen bliver det muligt at høre de tre nominerede fortælle om deres erfaringer, investeringer og løsninger.

Den endelig vinder udvælges af en jury bestående af Ole Madsen, professor ved Institut for Mekanik og Produktion, Aalborg Universitet, Peter Krogh, technical manager ved Vola, Bjørn Godske, journalist ved Ingeniøren, Nigel Edmondson, direktør ved Made samt Anders Sørensen, co-founder og partner hos Intelligent Marking.

Inrotech
Inrotech med base på Fyn er nomineret for sine mobile svejserobotter med adaptiv intelligens, der kan anvendes og sættes op overalt. Den særlige software gør robotterne nemme at operere selv for personer uden kendskab til programmering eller erfaring med robotter. Automatiserede svejseløsninger af manuelle svejsere er afgørende i et højtudviklet land som Danmark for at beholde produktionen af store stålkonstruktioner.

Inwatech
Det fynske ingeniørhus Invatech er nomineret for sine robotter, der gør det muligt at fjerne manuelle processer i vaskerierne. Det skaber større sikkerhed for de ansatte og forøger produktiviteten væsentligt, da robotterne og automatiseringsprocesserne er optimale til de mange tunge og gentagne processer, der finder sted i produktionen på vaskerierne.

Linak
Aktuator-producenten Linak er nomineret for strategisk at indtænke automation i alt med det mål at bevare produktionen i Danmark. Således har Linak de senere år anskaffet mange robotter, designet produkter til automatisk produktion samt indført en ny projektmodel til at reducere tiden fra idé til realisering af automations-projekter.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094