23948sdkhjf

Industriens interessen for 3D-print overrasker

Industrien har taget 3D-print til sig hurtigere end forventet, lyder det fra Cadsys, der ansætter ny mand til salg af printere

Der er gang i 3D-printerne rundt omkring i de danske industri-virksomheder i øjeblikket.

Det kan direktør Ricco Busk fra Cadsys skrive under på. Cadsys sælger i dag både 3D-printere og CAD/CAM-løsninger.

- Vi skulle have et tredje ben at stå på, derfor har vi taget 3D-printerne ind, og den del har allerede overhalet CAD-delen. I dag fylder printdelen 25 procent af vores omsætning, siger Ricco Busk, som er overrasket over interessen.

- Vi havde ikke ventet, det var gået så stærkt, men industrien har hurtigt set, hvor nemt og brugbart, det er at printe. Vi havde forventet, at industrien havde været længere tid om at gribe det her, siger Ricco Busk.

Ekstra mand ansat
På grund af den store interesse har Cadsys netop ansat en ekstra mand på netop printdelen. Det er Søren Skov Skjødt, som får ansvar for salg af 3D-printløsninger. Dermed er Cadsys oppe på seks ansatte i alt, og direktøren leder i øjeblikket efter den syvende, som kan supportere CAM-delen og 3D-print.

- Alle vores kunder er industrikunder, og for os handler det om at skabe de rigtige løsninger til dem. Kundernes behov varierer meget, og for nogen handler det om at printe fixturer eller gribere, mens andre printer reservedele, der kan bruges i produktionen, siger Ricco Busk.

Mindre printere
3D-printløsningerne fra Cadsys bliver også brugt til produktudvikling og prototyper, og det er oftest i dimensioner under 20x20x30 cm.

For Cadsys er ikke leverandør af produktionsprintere, men derimod af plug and play desktop modeller, som er lynhurtige at komme i gang med og nemme at bruge.

Samtidig er der integration til printdelen i de software-løsninger, som sælges på CAD- og CAM-siden, og derfor kan kunderne komme meget hurtigt i gang.

- Kunderne har taget det meget positivt, at vi også satser på 3D-print, og det stiller os stærkere, at teknologien går hånd i hånd med vores andre produkter, siger Ricco Busk, som varsler fortsat fremgang på 3D-print.

- De næste halvandet år bliver helt utroligt spændende hos os, og der kommer til at ske flere ting. Vi kigger blandt andet lige nu på, om vi kan skaffe nye materialetyper, som er et område, hvor der lige nu sker en enorm udvikling, siger Ricco Busk.

Cadsys Scandinavia er et danskbaseret firma med to kontorer i Danmark og et kontor i Sverige. Blandt Cadsys' produkter findes Roboze, Sintratec, Sindoh, SolidCAM, Esprit, iMachining og SpaceClaim.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094