23948sdkhjf

Nyt saveanlæg fjerner flaskehals

Præcise jernprofiler skåret i smig er afgørende for Fasterholt Maskinfabrik, som netop har investeret i nyt Meba saveanlæg

Der er opgraderet i save- og afkortningsafdelingen hos Fasterholt Maskinfabrik i Brande.

Og det er grej i topklasse i form af en Meba CNC båndsav af type ECO 410 DGA 3300, som har ramt fabriksgulvet.

- Savningen var en flaskehals for os, for hele vores produktion begynder med saven, så det er vigtigt, at den del kører godt, og det kan vi allerede mærke, at den gør, siger Danny Hansen, som er produktionschef på Fasterholt Maskinfabrik.

Dobbeltsøjle saveanlægget er udviklet og produceret i Tyskland, og det er købt gennem maskinforhandleren Kapema i Thisted. En af anlæggets helt store styrker er evne til at skære præcist i +45/-60 grader smig.

- Vi holder så meget af arbejdet som muligt internt i virksomheden, hvor vi fremstiller vores vandingsmaskiner og andre maskiner fra bunden. Derfor skal der saves rigtig meget jern, forklarer Danny Hansen.

Saver i bundter
Den nye sav er udstyret med et patenteret skruestiksystem, der gør, at den kan save præcist i smig, og den kan save præcist i bundter.

- Hos os saver den op til 81 styk 30x30 mm profiler på samme tid. Saven har også lang fremføring på 3,3 meter, så profilerne kan føres frem i et hug, og det er alt sammen med til at spare tid for os, siger Danny Hansen.

Derudover er det helt afgørende for flowet i produktionen, at de afkortede profiler fastholder de præcise mål gennem saveanlægget, hvilket den lange fremføring er med til, så den ikke skal fremføre emnet ad flere gange.

- Meget af det vi svejser, det svejser vi i robotter, og derfor er det vigtigt, at profilerne er nøjagtige så de passer helt rigtigt i svejse-fixturet. Denne her sav giver en højere nøjagtighed, og det giver også en tidsbesparelse. For pengene begynder for alvor at rulle, når profilerne ikke passer, og processen i svejserobotten går i stå, siger Danny Hansen.

Den nye sav erstatter en automatsav uden smig og med kort fremføring, og med den nye investering har Fasterholt Maskinfabrik to Meba-save, der begge kan save i smig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109