23948sdkhjf

Tiden var løbet fra det gamle svejsegrej

Voka Industri har udskiftet to ældre svejsemaskiner med synergiske svejsere fra Kemppi. Behovet for efterbearbejdning er sænket markant

- Jeg er sikker på, at jeg sparer noget, og at det her er med til at øge min konkurrenceevne.

Sådan siger Alf Graugaard-Jensen, som er medejer af Voka Industri i Hammel.

Han har netop investeret i to Kemppi FastMigX synergiske puls svejsemaskiner, som er kendetegnet ved en intelligent styring, der selv justerer lysbuen efter behov.

Det øger svejsehastigheden, giver mindre sprøjt og færre grater ved svejsningen.

- Vi havde nogle rigtig gamle svejsemaskiner, og der er sket meget siden. Alene det, at vi ikke skal slibe så meget bagefter, det giver en besparelse, siger Alf Graugaard-Jensen, som også ser andre fordele ved de nye svejsemaskiner.

- Man kan på de her maskiner styre styrken i håndtaget, så man skal ikke hen til maskinen, og det gør, at man ikke skal rende frem og tilbage til maskinen, forklarer Alf Graugaard-Jensen, der i første omgang bruger de nye svejseanlæg på et specifikt emne til vindmølleindustrien.

Svært ved at få armene ned
De to medarbejdere, der svejser emnet, er godt tilfredse.

- De har svært ved at få armene ned, for de vil jo gerne have det sidste nye udstyr, og for dem er det her en stor fordel, siger Alf Graugaard-Jensen, som i alt har 17 ansatte i Voka.

En væsentlig sidegevinst ved de nye svejseanlæg er, at de allerede indeholder de kurver og den software, der skal bruges ved svejsning i andre materialer. Det gælder blandt andet kobber.

- Det her giver os mulighed for at byde på opgaver i materialer, som var sværere for os at håndtere med det gamle udstyr. Det gør, at vi ikke skal ud og investere i nyt udstyr, når vi byder på de opgaver, siger Alf Graugaard-Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093