23948sdkhjf

Fynboer forenkler svejse-dokumentationen

Smedevirksomheden 3W Industriservice afprøver softwaren Weld, som skal gøre svejse-dokumentation mere enkel

Før dokumenterede smedevirksomheden 3W sit svejsearbejde efter EN-1090 eller EN-13480 i hånden i nogle store ringbind. Det gav problemer med papirer, der blev væk, og sedler der ikke blev udfyldt. Og dokumentationen for en enkelt opgave fyldte mange ringbind.

Men de sidste par måneder har den fynske virksomhed afprøvet en ny webbaseret software, Weld fra Worksystems i Skanderborg, hvor alle informationer føres ind digitalt via computer eller via en iPad, som ligger i værkstedet.

- Svejserne skal bare logge sig ind på iPad’en og sætte flueben ved de svejsninger, som han har udført. Så er han færdig, og det er registreret, hvem der har lavet svejsningen. Så svejserne kommer til at bruge mindre tid på dokumentation, siger svejsekoordinator Kenneth Pedersen fra 3W Industriservice. På iPad’en kan de også se alle tegninger, så papiret er egentlig blevet overflødigt.

- Før skulle jeg være omkring svejserne for at være sikker på at få al dokumentation skrevet ned. Nu kan de i princippet lave en opgave i Nordjylland. Jeg vil kunne sidde her på Fyn og følge med i, hvor langt de er kommet. Det er klart, at jeg ville tage afsted til Nordjylland alligevel for at følge med i arbejdet, men jeg skal ikke bruge så meget tid på at dokumentere som før, siger han.

3W Industriservice er prøvefirma for den ny software fra Worksystems. Det har også betydet, at 3W har fået indflydelse på nogle af de features, som findes i programmet.

3W industriservice prøver programmet på en meget stor byggeopgave i Solrød, som firmaet løser sammen med Langkjær Stålbyg. Opgaven indeholder mere end 10.000 svejsninger for 3W. Der er tale om omkring 50 tons bygningsstål.

- Jeg ville gerne afprøve softwaren på en opgave, hvor der var noget substans, siger Kenneth Pedersen.

Højner niveauet
Kenneth Pedersen viser den nye software på sin computer. Der er enkel brugerflade, hvor man har nogle "biblioteker" over medarbejdere, svejsetyper, materialer, tilsatsmaterialer og kunder.

Det betyder, at man som svejsekoordinator hurtigt kan opstille en opgave og definere, hvilke svejsninger der skal foretages hvor.

- Jeg lægger ind i systemet, hvilke svejsecertifikater hver enkelt svejser har, siger Kenneth Pedersen.

Han er godt tilfreds med den nye software indtil nu.

- Jeg tror, den her software højner kvalitetsniveauet og nedsætter fejlmargenen. Samtidig er der ikke nogen papirer, der pludselig bliver væk, siger han.

Systemet tildeler også NDT-inspektøren et log-in, så han kan gå ind i systemet og rapportere, når han har kontrolleret svejsningerne.

- Det betyder, at jeg med det samme kan se, hvad inspektøren har kontrolleret, og hvad der er godkendt. Så jeg skal ikke mere vente, til jeg ser inspektørens færdige rapport, siger Kenneth Pedersen.

Svejserne har taget godt imod det nye program, og de har også oplevet, at deres forslag til en forenkling af programmet blev taget til følge. Så nu kan svejserne sætte flueben ved en hel række svejsninger på en gang.

3W Industriservice er så tilfredse med softwaren, at firmaet har besluttet at fortsætte med at bruge det til hele svejsedokumentationen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156