23948sdkhjf

Stena klar til endnu mere genanvendelse

Partnerskabsmodeller skal øge industriens genanvendelse af jern og metal, vurderer direktør i Stena Recycling

Stena Recycling er med sine i alt mere end 200 anlæg i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Polen en af de helt centrale aktører på det nordeuropæiske marked, når det handler om innovativ materialegenvinding, ressourceoptimering, opbearbejdning og sortering af alle fremstillingsindustriens restprodukter. Her følges bæredygtighedsudviklingen tæt.

Stena vil bidrage
I Stena Recycling hilser man FN’s verdensmål velkommen. Man nikker til nødvendigheden af en langt større grad af genvinding og håber, at den cirkulære økonomitænkning vinder fodfæste i større dele af den danske industri. Derfor har Stena da også en erklæret ambition om at bidrage til, at FN’s verdensmål vinder indpas i dansk erhvervsliv.

- Det er vores vision, at Stena får flere danske industrivirksomheder til at tænke og handle mere bæredygtigt og miljømæssigt ansvarligt. Samtidig er vi meget bevidste om, at man som privat virksomhed ikke bare kan smide de driftsøkonomiske hensyn overbord. Både for os og de mange danske fremstillingsvirksomheder, der gerne ser en grønnere udvikling, skal økonomi og bæredygtighed balancere. Tipper det til den ene af siderne, når vi ikke målene, advarer administrerende direktør Ulf Arnesson.

Nej tak til lovgivning
I Stena Recycling er man dog tilbageholdende med at ønske yderligere lovinitiativer. FN’s verdensmål er tilstrækkeligt klare og operationelle, og man tror på, at det i høj grad er virksomhederne selv, der rummer mulighederne for at skabe en mere bæredygtig udvikling. Hvis de vel at mærke styrker genindvindingen. Det er Ulf Arnesson holdning, at hvis flere danske virksomheder skal bidrage til en mere grøn klode, så er partnerskabsmodeller den bedste vej frem.

- Vi vil gerne medvirke til at cirkulær økonomi bliver mere effektiv, smidig og nytænkende. Hvis vi kan bidrage til at fremme danske virksomheders innovationsprocesser, når det handler om restprodukter og affald, og dermed medvirke til at industriens spild bliver til værdi, så kommer vi langt. Men vi anser vores arbejde for ever-lasting, siger Ulf Arnesson.

Selv om Stena Recycling indsamler og håndterer alle former for industrielt affald, er man klar over, at der skal sættes ind på særlige områder, hvor det giver den største effekt.

- Der påhviler os et stort ansvar for at præge virksomheder til at arbejde bæredygtigt - uanset virksomhedernes størrelse eller branche. Derfor har vi netop lanceret en landsdækkende kampagne, der forhåbentligt er med til at reducere omfanget af elektronikaffald, siger Ulf Arnesson.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14