23948sdkhjf

Automatik 2018: Carlo Gavazzi går IO-vejen

Virksomhedens sensorer har fået et teknologiløft

- Den allervigtigste nyhed er IO-linket, som vi har med. Hele vores sensorprogram kommer til at blive bygget op om IO-link i fremtiden

Sådan fortæller Nicolai Iversen, der er intern sælger og teknisk supporter hos Carlo Gavazzi, om produktudvalget på virksomhedens stand på årets Automatik-messe.

Det er Carlo Gavazzis IBS- og ICS-serier af miniature induktive sensorer samt CA18 og CA30 capacitive sensorer, som fås med IO-link.

Der er ikke ændret meget på den udvendige del af sensorerne, men teknologien inden i er ændret markant, fortæller Nicolai Iversen.

- IO-link-teknologien er en standard for kommunikationen på bussen mellem enheder på maskinen/netværket. For at udnytte de nye muligheder har vi nu puttet en masse elektronik i sensorene, der gør dem programmerbare og fleksible i anvendelsesmulighederne. Der kan nu lægges timer-funktioner og simpel logik ind i de enkelte enheder, og loggede data og sundhedstilstanden på sensorerne er til at udlæse både live og efterfølgende, forklarer Nicolai Iversen.

- Det er lidt at sammenligne med en gammel bil fra 1970'erne, der jo kunne køre, og en lampe på instrumentpanelet kunne melde en fejl. I dag er både bilen og dens styresystem fyldt med data omkring alle bilens funktioner og eventuelle fejl på systemet, der både kan aflæses direkte af brugeren under kørslen og ydermere trækkes ud på en computer på værkstedet for nærmere analyse ved nedbrud, uddyber han

I sidste ende handler det om, at kunderne dels skal kunne hive flere data ud og i sidste ende kunne optimere produktionen. Derudover sikrer standardiseringen, at nedbrud og defekter bliver mindre kritiske. Det er nemlig nemt, at erstatte og genskabe den defekte sensor.

- Før var der er hav af forskellige sensorer. I dag er det størrelsen og typen af aftaster, der er vigtig. Resten af specialfunktionerne er nu programmerbare og lette at kopiere fra en komponent, der udskiftes. Det gør, at de store virksomheder, der før havde to skabe fyldt med sensorer til at udskifte ved forskellige nedbrud, nu kan nøjes med en lille kasse, fortæller Nicolai Iversen.

Lige nu er Carlo Gavazzi leveringsdygtig i induktive og kapacitive sensorer med IO-link, mens man efter nytår også får fotosensorer og ultralydssensorer i programmet.

Hadsten-virksomheden er blandt veteranerne på Automatik-messen, og det har stadig stor værdi at komme i Brøndby Hallen, fortæller Nicolai Iversen.

- Vi har forventninger om at møde nye kunder. Det har også været succesen før, at vi får nogle nye kontakter, siger han.

Carlo Gavazzi udstillede også på El & Teknik-messen i Odense tidligere i år, men her var en del af målgruppen mindre installatørvirksomheder, mens man i Brøndby finder tavlebyggere, OEM-byggere og automatik-kunder.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094