23948sdkhjf

De mindre virksomheder glemmer verdensmålene

ATV-undersøgelse viser, at fokus på bæredygtighed drives af de store virksomheder, mens de mindre springer dem over. Det er bekymrende, siger ATV’s direktør

En undersøgelse fortaget af ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber - viser, at bæredygtighed bevæger sig fra at være et tema i virksomhedernes CSR-strategier og ind i kernen af forretningsmodellen.

ATV oplyser, at syv ud af 10 svarer, at de anvender eller indtænker FN’s bæredygtige udviklingsmål i deres daglige arbejde. Næsten halvdelen oplyser, at deres ansættelsessted indtænker FN-målene i organisationens strategi.

Dykker man længere ned i tallene, bliver det dog tydeligt, at det i høj grad er de store, private virksomheder med flere end 250 ansatte og universiteterne, som arbejder med bæredygtighedsbegrebet generelt og FN-målene i særdeleshed. De mindre virksomheder ligger noget lavere.

Det bekymrer ATV’s direktør Lia Leffland:

- Der er en generel tendens til, at de store virksomheder har grebet dagsordenen, hvilket naturligvis er rigtig godt. Men det er afgørende, at også de mindre og mellemstore virksomheder kommer med på vognen, for bæredygtige teknologier bliver en af vækst-driverne i fremtiden, siger Lia Leffland

Undersøgelsen er foretaget blandt ATV’s medlemmer, som har ledende stillinger eller er højtkvalificerede specialister i forskningsbaserede virksomheder og på universiteterne. 80 procent har personaleansvar. I ATV’s Vidensbarometer udtaler medlemmerne sig på baggrund af deres faglighed og personlige erfaringer fra deres arbejdsliv.

Alle resultaterne om bæredygtighed og FN-målene kan læses i notatet "ATV-vidensbarometer 2018, delrapport 3: FN’s bæredygtige udviklingsmål som ledetråd for teknologi-Danmark".

ATV er en uafhængig, medlemsdrevet tænketank med 800 medlemmer.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156