23948sdkhjf

Gummifabrik deler ud af viden

Gravlund Industrigummi deler ud af viden om gummi og viser gerne produktionen i Ballerup frem. Åbenheden tiltrækker kunder

I Ballerup ved København ligger den danske produktionsvirksomhed Gravlund Industrigummi, som med mere end 60 års erfaring i gummibranchen varetager alle former for støbning af gummikomponenter i både små og store seriestørrelser. Firmaet vokser stødt år for år og beskæftiger i dag 18 ansatte, hvor de 12 er i produktionen.

For firmaets direktør og ejer, Mads Gravlund, er fleksibilitet og hurtig reaktionsevne nøglen til succes. Derudover har Gravlund Gummifabrik succes med at dele ud af viden om gummi og produktion af gummikomponenter.

Få ved noget om gummi
Netop adgangen til egen fabrik giver nemlig mulighed for at åbne dørene for interesserede kunder, og virksomheden deler gerne viden om gummi og produktion af gummikomponenter med mulighed for med egne øjne at se, hvordan en gummikomponent bliver støbt.

- Da det er meget begrænset med kurser indenfor udvikling og produktion af gummikomponenter, gør vi den viden tilgængelig for alle, der har et behov, siger Mads Gravlund, og uddyber.

- Mange ved ikke noget om gummifremstilling, og om hvordan man skal gribe det an, når man skal starte et projekt op. Vi henvender os derfor til virksomheder, som arbejder med gummikomponenter, har et projekt i støbeskeen eller ønsker at optimere deres gummiprodukter, siger Mads Gravlund, som gerne åbner produktionen for interesserede.

- De kan komme herud og se, hvordan de forskellige produktionsteknikker fungerer. Der er mulighed for at sammenligne forskellige gummityper og hårdheder og høre hvilke muligheder, der er indenfor de enkelte typer. Kort sagt: En dialog om, hvad der kan lade sig gøre, siger Mads Gravlund.

Viser frem med glæde
Igennem årene har Mads Gravlund utallige gange stødt på færdigudviklede tegninger, som med den rigtige rådgivning kunne have givet et bedre, billigere og mere ensartet slutprodukt. Dette gav ham ideen til at åbne dørene til virksomheden, som han med glæde viser frem.

- Mange af maskinerne har været i drift i mange år, men man skal ikke tage fejl af, at de er pålidelige, driftssikre og leverer det tryk og den varme, der skal til for at støbe et gummiprodukt i høj, ensartet kvalitet, siger direktøren.

For yderligere at understøtte den høje, ensartede kvalitet benytter virksomheden sig udelukkende af europæiske leverandører af gummiblandinger.

- Vi hverken kan eller vil konkurrere med masseproduktion i østen, hvor leveringstid og kvalitet ikke spiller en væsentlig rolle. Til gengæld er vi stærke, når det gælder udvikling af gummikomponenter, hvor vi kan hjælpe vores kunder til den løsning, der passer dem bedst, siger Mads Gravlund.

Foruden at være en fleksibel samarbejdspartner er det også en ledestjerne for virksomheden, at den skal have et stærkt finansielt fundament at bygge videre på i fremtiden, så kunderne ved, at virksomheden også eksisterer i morgen. Dette udmønter sig i at Gravlund Industrigummi for femte år i træk opretholder den højeste kreditrating, AAA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094