23948sdkhjf

Blaaholm optimerer hos Vestas Towers

Vestas åbnede for 10 år siden en tårnfabrik i Pueblo i Colorado, og den teknologiske udvikling i produktionen har siden været lille, hvorfor produktionsanlægget er slidt, og behovet for teknologisk opgradering er nødvendigt.

Lars Christiansen er senior specialist i tårnproduktion, og han arbejder på en femårs teknologiplan på fabrikken og er ansvarlig for, at der anvendes, testes og implementeres ny teknologi i tårnproduktionen.

Målet er klart; Tårnproduktionen skal automatiseres, og produktionen skal gøres kosteffekt.

- I vores produktion i dag er vi afhængige af omkring 100 fagligt dygtige svejseoperatører. Det er en kæmpe udfordring at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Vi skal have automatiseret processerne, så vi bliver mere uafhængige af de i dag nødvendige høje kompetencer. Vi har 24/7-produktion og kun fem dage årligt, hvor vi har lukket produktionen ned. Service og vedligehold er derfor altafgørende for os. Teknologisk udvikling i tårnproduktionen er derfor krævet, fortæller Lars Christiansen.

Rullebukke med direct drive
Et af projekterne i Vestas’ teknologiplan var opgradering af eksisterende rullebukke i produktionen.

- I samarbejde med Blaaholm har vi kørt et projekt med opgradering af 60 sæt rullebukke. De er blevet opgraderet med direct drive. Vores gamle løsning krævede meget vedligeholdelse. Den nye direct drive-løsning er enestående. Vi har ingen slør i drevet, og opnår meget stabil rotation og dermed en stabil svejseproces, siger Lars Christiansen.

Reservedele og beskaffenheden af reservedelene er også et afgørende element i Vestas’ samarbejde med Blaaholm, da omkostninger til service og vedligehold skal kosteffektiviseres i Vestas.

- Vi har leveret nye produkter til Vestas Towers, men vi har også reduceret deres omkostninger på sliddele. I projektet indgår 24 Flux Recovery-systemer, som Vestas har købt. Med implementering af Flux Recovery-systemerne reducerer de deres omkostninger på sliddele med over 90 pct., forklarer Jesper A. Hansen, technical sales manager i Blaaholm.

Samarbejdet med Vestas Towers i Pueblo er meget spændende, forklarer Jesper A. Hansen:

- Vi har et utroligt godt samarbejde, hvor Blaaholm ikke kun leverer standardprodukter, men vi får lov til at arbejde innovativt og arbejde med løsninger, som er specifikke til deres produktion. Vi arbejder sammen i et team, hvor alle byder ind med ideer og løsninger, og målet er klart for alle; nemlig optimering af produktionen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219