23948sdkhjf

Dansand har automatiseret pålæsningen

Med et nyt system kan fragtmanden selv læsse sand på bilen

Tidligere krævede det en medarbejder at få læsset sand fra et par siloer og ned i rækken af fragtbiler, der hver dag kører ind forbi virksomheden Dansand i Østjylland.

Men nu er systemet automatiseret, så chaufføren selv kan styre pålæsningen af de mange ton sand uden hjælp fra andre.

- Automatisering er en væsentlig del af vores eksistensberettigelse, og vi har fordoblet vores omsætning med blot fire-fem ekstra medarbejdere. I Dansand er vi flittige til at investere i nye tiltag, siger Peter Svensen, der er key account manager i Dansand til Midtjyllands Avis.

Tre-delt anlæg
Det nye anlæg består af en silo, der kan rumme cirka 230 ton sand. Derudover er der et transportbånd til sandet, og endelig den dyse, der skal få sandet ned i den lukkede sandtankbil.

Pålæsningen foregår ved, at chaufføren kører ind under dysen, der lader sandet suse fra siloen og ned i fragtbilen. En ordrekode indtastes, og så går maskineriet i gang med at afveje præcis den mængde mørtelsand, der er indtastet i ordren.

Det nye system har gjort pålæsningen mere fleksibel og har reduceret køerne af tankbiler væsentligt, fordi det nye anlæg har åbent uden for Dansands normale åbningstider. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084