23948sdkhjf

Kyocera klar med super værktøjsbelægning

Kyocera Unimerco i Sunds kan snart påføre belægninger på samme vis som moderselskabet i Japan

Fremover vil Kyocera Unimerco i Sunds kunne producere nogle af de allerbedste PVD-belægninger til sine værktøjer.

Virksomheden har lige investeret i et højteknologisk japansk belægningsanlæg. Det vil på sigt gøre Kyocera Unimerco i stand til som den eneste Kyocera-fabrik i Europa at belægge sine værktøjer med de samme avancerede PVD-belægninger som det japanske moderselskab.

- Vi vil kunne lave de samme processer som i Japan, når anlægget er kørt ind, siger salgschef Simon Sondrup fra Kyocera Unimerco.

Kører fint
De første ugers erfaringer med det ny anlæg er opmuntrende.

- Anlægget har kørt fint. Vi har kørt flere test-batchs, inden vi startede produktionen. Vores analyser viser, at både vedhæftning og belægningstykkelse lever op til det forventede, siger Kenneth Sørensen, som er gruppeleder i coatingcentret.

Anlægget frigør metaller ved hjælp af lysbuer og under ekstrem vakuum. De frigjorte metal-ioner går i reaktion med forskellige gasser, og der dannes en plasma, som ledes over på det skærende værktøj ved en anode-katode proces. Der er tale om belægninger på få mikrometer, men de har stor betydning for værktøjets funktion.

- Det giver selvfølgelig god mening, at vi kan påføre de samme PVD-coatinger her som i Japen, siger produktionschef Kenneth Nystrup.

Anlægget indeholder flere patenterede teknologier, som løfter værktøjskvaliteten betydeligt.

Hovedparten af Kyoceras standardværktøjer bliver produceret i Japan, mens Kyocera i Sunds producerer en række specialværktøjer.

- Vi fremstiller specialværktøjer i mindre serier til det europæiske marked. En stor del af værktøjet vil anvende den ny belægningsteknologi, siger Kenneth Nystrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078