23948sdkhjf

Omron vil levere de samlede løsninger

Automationsspecialisten Omron fortsætter rejsen mod at blive leverandør af samlede automationsløsninger til industrien

Der var engang, hvor Omron fokuserede på at være specialister i salg af sensorer og relæer.

Sådan er det ikke mere, for den japanske teknikspecialist med knap 40 ansatte i Danmark satser i dag i langt højere grad på en plads som leverandør af samlede automationsløsninger til industrien.

- Vi er på en rejse, hvor Omron skal ses som noget større, og hvor vi bevæger os væk fra at sælge produkter til at fokusere på systemsalg. Nu sælger vi hele løsninger, siger Anders Jessen, nordisk marketingchef for Omron.

Derfor er Omron i øjeblikket i gang med at bearbejde slutkunderne i både fødevareindustrien, pharma og automotive-industrien, med fordelene ved Omrons integrerede løsninger. Målet er, at Omron arbejder på at blive godkendt underleverandør og også sparringspartner, når det gælder automationsløsninger.

Som del af den nye strategi har Omron sat fokus på både hardware og software, og virksomheden havde til Automatik-messen i Brøndby Hallen et bredt udsnit af programmet med.

På software-siden hedder den helt centrale platform Sysmac, der ifølge Anders Jessen giver kunderne både fleksibilitet og hurtig omstilling. På hardwaresiden har Omron nu integreret deres egne robotter i produktporteføljen, og er lige nu i gang med at udvikle kollaborative robotter, som introduceres senere på året.

Maskinbyggere udfordret
At der er potentiale i at sælge samlede løsninger til industrien, kan Omrons salgschef Thomas Jørgensen skrive under på. Det gælder ikke mindst i segmentet af maskinbyggere.

- Det vigtige for industrien i dag er time-to-market og hurtig og nem softwareudvikling, og vi ser maskinbyggerne blive udfordret på softwaredelen, siger Thomas Jørgensen.

Derfor har Omron succes med integrerede løsninger, som er lette at gå til for maskinbyggeren.

- Når det gælder udvikling, gør de her samlede løsninger en forskel, og Omron kommer med noget, hvor vi adskiller os på markedet. sdh

Artiklen er en del af temaet Automatik 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078