23948sdkhjf

Åbent hus bød på ny svejseteknologi og en enkelt racerbil

Der var vægt på moderne cloud-løsninger og Industri 4.0 - og en enkelt DTC-racer - da Svejsehuset inviterede på en teknologidag i sidste uge

Der lød mange nye toner i svejsebranchen, da Svejsehuset i Århus forleden havde inviteret på Teknologidag. Fælles for nyhederne var automatisering, robotter og cloud. Det gjaldt blandt andet Svejsehusets egen RO-Buddy, som er en UR-robot med svejsehoved, der kan automatisere små opgaver.

Der var besøgende fra omkring 70 virksomheder, som havde taget imod tilbuddet om at komme til teknologidag.

Henrik Christensen, produktchef hos Bila Robotics, fortalte om Azure, som er en ny platform i skyen, som man kan bruge til Industri 4.0. Den kommer på markedet i begyndelsen af 2019.

- Azure stiller en masse værktøjer til rådighed i skyen. Det er for eksempel machine learning, hvor systemet for eksempel kan lære at sortere emner fra, som ikke lever op til en given standard. Så det betyder, at man som firma kan sælge en vare, som er fuldstændig tjekket. Dens brug af data bliver rigtig vigtig i fremtiden, sagde han. Azure bliver tilbudt som abonnement med priser fra 500 kr. per måned. Programmet sætter selv en startskærm op med for eksempel OEE-værdier for maskinerne, men man kan selv bestemme, hvad startskærmen skal indeholde, siger Henrik Christensen.

Hurtig skanning
Han fortalte også om laserskanning af emner, som er kommet langt ned i pris.

- Det er forholdsvist billigt at lave et system med en laserscanner, som tjekker produkter. Vi har gjort det flere steder. For bare tre-fire år siden ville sådan et system have kostet millioner af kroner, siger produktchefen fra Bila Robotics.

En anden ny mulighed, som vision-teknologien har muliggjort, er at lade en robot slibe emner. I dag kan robotten selv finde emnet og slibe de relevante steder. Der behøver ikke engang være en opspænding.

Orbitalsvejs med net
Orbitalum viste en ny Orbimat 180 SW rørsvejser, som er udstyret med netværkskort, og dermed kan kommunikere og lægge data i skyen.

- Orbitalum har lyttet til kunderne og har udstyret maskinen med mange muligheder for dokumentation. Man kan selv vælge, hvor meget dokumentation man vil have ud af maskinen, siger servicetekniker Peter Have fra Svejsehuset. Han servicerer Orbitalums produkter.

- Der er så godt salg i den ny orbitalsvejser, at fabrikken i Tyskland ikke kan følge med, siger Peter Have.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094