23948sdkhjf

Maskinfabrik stiller skarpt på svære emner

Rynkeby Maskinfabrik fremstiller præcisionsdele til en række maskinbyggere og store koncerner. Kunderne stiller øgede krav til dokumentation

Udviklingen går stærkt i metal- og maskinindustrien, og underleverandørerne skal efterkomme krav om højere præcision og øget dokumentation for processerne. 

Det gælder for de fleste i maskinindustrien, men i særdeleshed for Rynkeby Maskinfabrik på Fyn, som har valgt at gå helhjertet ind i høj præcision og omfattende dokumentation. Selv vask af emner bliver omhyggeligt dokumenteret. 

Rynkebys kunder, som tæller store koncerner og krævende maskinbyggere, skal vide, at der er styr på hvert eneste skridt i processen. 

- I 00’erne, da meget produktion flyttede ud af Danmark, valgte vi at satse på at producere de komplekse emner. De emner, som vi tænkte, ikke ville blive lavet uden for Danmark. Vi vil gerne lave de kompetencekrævende opgaver, siger direktør Hans-Christian Schmidt. 

Firmaet siger selv, at dets speciale er "korte, komplekse serier". Rynkeby fremstiller en lang række emner til eksempelvis pumper, kompressorhuse og rørsystemer. 

På det første stræk gennem produktionshallerne ligger alle fiksturene til hundredvis af forskellige produkter. Her ligger megen knowhow gemt. 

Virksomheden har investeret i flere nye bearbejdningscentre og drejebænke til at udføre de krævende og præcise opgaver. 

Tre målemaskiner 
Den øgede fokus på præcision og kvalitet har også ført til, at virksomheden har anskaffet sig tre 3D-målemaskiner. 

- Vi er nede i tolerancer på en eller to hundrededele millimeter. I den slags processer laver vi forarbejdninger i flere omgange, for at være sikre på, at vi holder os inden for målene, og at emnerne ikke slår sig undervejs. Derfor måler vi emnerne, til tider flere gange undervejs, siger Anders Ritz, ingeniør og salgschef for Rynkeby Maskinfabrik. 

- Her i huset kombinerer vi produktion og måling, siger Anders Ritz, salgschef for Rynkeby Maskinfabrik. 

Ud af de 40 ansatte på virksomheden er to medarbejdere beskæftiget med at foretage målinger. 

- Målemedarbejderne er også ude i produktionen og rådgive om mål. Når vi tjekker så hyppigt, så bliver vores fejlrate minimeret. Så vi får færre emner, der må brokkes, siger Anders Ritz. 

Dobbelt dækning 
Virksomheden har netop også investeret i en spritny Studer rundsliber, også selv om virksomheden allerede har tre rundslibemaskiner. 

- Man kan kalde det risikoafdækning. For det betyder, at vi kan blive ved at producere, selv om én af slibemaskinerne skulle gå ned. Det er noget, vores kunder interesserer sig for. De kan ikke acceptere, at vi ikke har nogen alternativer, hvis en maskine skulle bryde ned. Vi er "preferred supplier" for flere store virksomheder, og det bliver man ikke, uden at man har den risikoafdækning, siger Anders Ritz. 

Den nye maskine kan slibe de samme emnetyper som de gamle, men den har nogle ekstra fordele. 

- Vi kører med højere præcision, meget kortere opstillingstid og en højere reproducerbarhed, og den er bedre egnet til indvendig rundslibning, siger Anders Ritz. 

At Rynkeby har slibning i huset betyder, at virksomheden hurtigere kan få færdiggjort sammensatte opgaver, fordi de ikke skal kontakte et eksternt firma. 

Høj vækst 
Satsningen på høj kvalitet til store kunder har givet gevinst, også mere end virksomheden havde ventet. 

Virksomhedens omsætning steg sidste år med hele 35 procent, og der er ansat flere folk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.468