23948sdkhjf

Dobbelt-maskine afgrater på to sider

Fladder introducerer ny maskine, der kan afgrate både over- og underside på emner i et enkelt gennemløb

Fladder Danmark introducerer nu en ny maskine, der i et gennemløb afgrater både over- og underside på emnerne. Maskinen kan styres både manuelt og integreres i automatiske produktionslinjer, og den er udviklet, fordi en kunde i USA ønskede at optimere afgratningsprocessen.

Ønsket var at afgrate både over og underside af emnerne i et enkelt gennemløb, og kunden var allerede kendt med Fladder, som allerede har leveret maskiner til kundens produktion. De har nemlig i 10 år problemfrit klaret afgratningen med to afgratere fra Fladder, så kunden tøvede ifølge Fladder ikke, da de blev tilbudt en ny løsning.

Udgangspunktet er maskinen Fladder 300/Gyro med arbejdsbredde 1.300 mm. Eller rettere to maskiner: Én normal maskine (1) for oversiden af emnerne og en maskine (2), der - vendt på hovedet - skulle slibe undersiden.

Udfordringen er, at maskinen skal slibe et bredt sortiment af kundens emner, og der er både store og små emner og med forskellig form.

De skal under slibeprocessen holdes sikkert fast overalt på transportbåndet, overføres fra maskine 1 til maskine 2 og videre til næste trin i produktionen.

Slibeteknologisk har Fladder Danmark selvfølgelig implementeret sin kendte teknik med et roterende og oscillerende gearhoved, der er forsynet med seks parvist roterende spindler.

Derved sikres en ensartet afgratning af alle kanter, der under processen bearbejdes fra flere vinkler grundet den ovennævnte teknik. Desuden slides værktøjerne ens.

Gearhovedet er forsynet med Fladder Danmarks lock-it spindler, der betyder hurtig skift af værktøjer samt en centrering, der minimerer vibrationer fra værktøjerne under drift.

Da den nye maskine har samme tekniske specifikationer som Fladder 300/Gyro, er der mulighed for at integrere den i en automatisk linje med for eksempel stanse/lasermaskine, afgratning, palletering og bukning, oplyser Fladder.

Begge maskiners funktioner er samlet i ét betjeningspanel, og hvor den overvejende betjening sker via en touchscreen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078