23948sdkhjf

En automatiseret pizza, tak

To UR-robotter har lært at slynge pizzadej, og det har bragt selskabet tilbage til, hvor det hele begyndte.

Danske Universal Robots har været med i et projekt, hvor en UR10 og en UR5 robot er blevet kodet til at fremstille op til 10 pizzaer samtidig ud fra en pulje af fem millioner opskrifter.

Robotten hedder Pazzi og er udstyret med tre robotarme, henholdsvis to UR10 og en UR5 model med tilhørende gribere. Robotterne deler og flader dejen ud, placerer ingredienserne, bager pizzaen, skærer den ud og pakker den i æsker.

Fra ordre til æske
Formålet med Pazzi-projektet har været at udvikle en robot til den del af catering-branchen placeret på stationer, i lufthavne og andre knudepunkter, hvor serveringen gerne må gå lidt stærkt.

Konceptet er, at produktionen af pizzaen skal være 100 procent automatiseret fra ordre til æske, og at kunderne kan processen fra start til slut.

Med det projekt er det som om, at Universal Robots er ’kommet hjem,’ fordi de i tidernes morgen blev funderet med målet om at lette fødevareindustriens tunge og ensformige arbejdsgange.

- Vi prøvede dengang at placere pepperroni-stykker med en traditionel industrirobot, men vi fandt hurtigt ud af, at robotterne var for store og klodsede til at imødekomme behovene fra fødevareproduktionen. Det var dét, der fødte ideen med Universal Robots, siger medstifter Esben Østergaard.

Samarbejdet er mellem den danske producent af robotarme og det franske start up firma Ekim.

Fakta

  • Universal Robots er grundlagt I 2005 for at gøre arbejdet med cobots mindre komplekst og mere sikkert. Den første cobot blev lanceret i 2008, og firmaet er nu ejer af Teradyne Inc. 
  • Ekim er et fransk start up firma fra 2013, der beskæftiger sig med udvikling af robotteknologi til fødevaresektoren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.259