23948sdkhjf

En automatiseret pizza, tak

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

To UR-robotter har lært at slynge pizzadej, og det har bragt selskabet tilbage til, hvor det hele begyndte.

Danske Universal Robots har været med i et projekt, hvor en UR10 og en UR5 robot er blevet kodet til at fremstille op til 10 pizzaer samtidig ud fra en pulje af fem millioner opskrifter.

Robotten hedder Pazzi og er udstyret med tre robotarme, henholdsvis to UR10 og en UR5 model med tilhørende gribere. Robotterne deler og flader dejen ud, placerer ingredienserne, bager pizzaen, skærer den ud og pakker den i æsker.

Fra ordre til æske
Formålet med Pazzi-projektet har været at udvikle en robot til den del af catering-branchen placeret på stationer, i lufthavne og andre knudepunkter, hvor serveringen gerne må gå lidt stærkt.

Konceptet er, at produktionen af pizzaen skal være 100 procent automatiseret fra ordre til æske, og at kunderne kan processen fra start til slut.

Med det projekt er det som om, at Universal Robots er ’kommet hjem,’ fordi de i tidernes morgen blev funderet med målet om at lette fødevareindustriens tunge og ensformige arbejdsgange.

- Vi prøvede dengang at placere pepperroni-stykker med en traditionel industrirobot, men vi fandt hurtigt ud af, at robotterne var for store og klodsede til at imødekomme behovene fra fødevareproduktionen. Det var dét, der fødte ideen med Universal Robots, siger medstifter Esben Østergaard.

Samarbejdet er mellem den danske producent af robotarme og det franske start up firma Ekim.

Fakta

  • Universal Robots er grundlagt I 2005 for at gøre arbejdet med cobots mindre komplekst og mere sikkert. Den første cobot blev lanceret i 2008, og firmaet er nu ejer af Teradyne Inc. 
  • Ekim er et fransk start up firma fra 2013, der beskæftiger sig med udvikling af robotteknologi til fødevaresektoren.


Hold dig opdateret med Jern & Maskinindustrien
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fremtidens står på robot-robot-samarbejde

Giganter automatiserer e-handelslagre

En automatiseret pizza, tak

To UR-robotter har lært at slynge pizzadej, og det har bragt selskabet tilbage til, hvor det hele begyndte.

Logitrans har oppet effektiviteten med svejseautomatisering

De har haft svejserobotter i 25 år. Nu skal ny teknologi modernisere produktionen

Flest robotter i det midtjyske

Nyhedsbrev

Automationsanlæg testes i 3D-kopier

På maskinmesterskole bruger man digitale 3D-kopier af automationsanlæg, når studerende skal programmere automatiske produktionslinjer

Online Avis Arkiv

Automatik 2018
Festo hopper op i skyen

Automatik 2018
Nu skal de små serier også automatiseres

Dansand har automatiseret pålæsningen

Med et nyt system kan fragtmanden selv læsse sand på bilen

Automatik 2018
Omron vil levere de samlede løsninger

Uddannelses-event fik fat i de unge i Århus

AVN-direktør: Aftale giver os et kvalitets-stempel

HTX-piger knækkede koden til fremtidens maskiner

For første gang deltog B&R Industrial Automation i det landsdækkende initiativ Girls’ Day in Science

Automatik 2018
Flere besøgende på Automatik-messen

Automatiserings-pris til Linak

Automatik 2018: Robotnørder har fokus på standardløsninger

Automatik 2018: Besøg messen på to minutter

Automatik 2018: SMC viser bredden

Travl robotmesse i Odense

Automatik 2018: Comeback efter 10 år

Automatik 2018
Så er Automatik 2018 i gang

Automatik 2018
Robotterne skal servere morgenmad på sengen

Automatik 2018 blev tirsdag morgen skudt i gang i Brøndby Hallen

Automatik 2018
Og Dira Automatiserings-prisen går til

Robotarme hjælper Carlsberg i kampen mod nul ulykker

Automatik 2018
Og Dira-prisen 2018 går til... svaret afsløres på tirsdag

Automatik 2018
Automatik sætter spot på Industri 4.0

Automatik 2018
Små virksomheder glemmer robotten

240 varianter på samme produktionslinje

Automatik 2018
Ingen drømme om større Automatik-messe

Automatik 2018
Har du strategien klar til Automatik?

Robotter rykker helt ind i klasselokalerne hos UCL

Fra traditionel tavlebygger til digitalt automationshus

Danske virksomheder lukker robotterne ind

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Eaton når historisk milepæl i produktionen

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Invitation til gratis temadage hos Kyocera Unimerco

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ny rapport viser vejen til at udnytte vindenergiens fulde potentiale

Regal går rustfri

Unika Danmark indfører ny miljøvenlig varmeløsning

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

Har du eller dine medarbejdere tørre slimhinder grundet tør luft?

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

To komplette vogntog til Klaus Michaelsen

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

Mød PanPac på Foodtech 2018

Det er med glæde at vi kan offentliggøre at Randers Tandhjulsfabrik A/S har...

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.307