23948sdkhjf

Logitrans har oppet effektiviteten med svejseautomatisering

De har haft svejserobotter i 25 år. Nu skal ny teknologi modernisere produktionen

Den familieejede virksomhed har for nylig investeret i en ny svejseautomatiseringsløsning fra Migatronic Automation, der skal supplere den allerede omfangsrige maskinpark.

- Vores firmas historie går helt tilbage til anden verdenskrig, men alligevel er vi ikke den første generation, der investerer i en avanceret svejseautomatiseringsløsning. Svejsning er en uadskillelig del af vores produktionsproces, og vi har haft svejserobotter i mange år. De ældste har vi haft i 25 år. Det var også en af grundene til, at vi var ude efter en ny automatiseringsløsning, fortæller Dorte Pedersen, der er administrerende direktør i Migatronic.

Logitrans havde i forvejen fem svejserobotter i drift, men havde brug for en ny og moderne måde at svejse på for at kunne klare sig konkurrencemæssigt.

- I første omgang var vi på udkig efter en traditionel standardløsning til automatisering af produktionen af komponenter og chassiser i rustfri stål til vores pallevogne og højtløftere. Men det ændrede sig, da Migatronic Automation inviterede os på besøg hos nogle af deres andre kunder. Det gav inspiration og overbeviste os om det fornuftige i at udvikle vores nye automatiseringsløsning, siger Dorte Pedersen.

Den færdige løsning består af en svejserobot og en 6-akset håndteringsrobot med en kapacitet på 400 kg, der manipulerer svejseemnerne helt synkront med svejserobotten.

Logitrans blev etableret i 1940 og udvikler og producerer internt transportmateriel – fra pallevogne, højtløftere og rotatorer til skræddersyede håndteringsløsninger.

Logitrans har fabrik og hovedkontor i Ribe med 75 ansatte samt en ansat i henholdsvis Tyskland og Frankrig, fem ansatte i et datterselskab i USA og 55 i et produktionsselskab i Kina. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344