23948sdkhjf

- Vi har ikke tabt en eneste ordre i dette regnskabsår

- Resultatet skyldes ikke særlige ordrer. Det er et udtryk for en meget stabil ordrebase på vores kerneprodukter, forklarer administrerende direktør Peder R. Pedersen om udviklingen hos radarproducenten Weibel Scientific i det forgangne regnskabsår 2017/2018. 

Selvom det kan lyde kedeligt, er tallene alt andet end kedelige. De dækker - næsten - over en fordobling af bundlinjen, som lød på 21,5 mio. kr.  

Løbende ansættelser betyder, at Weibel nu har 30 pct. flere arbejdspladser på hovedkontoret i Allerød, hvor 130 medarbejdere nu er beskæftiget.

Insourcing og ordrerne
Weibel har insourcet al udvikling og produktion af Doppler-radarer til hovedkontoret i Allerød, hvilket giver fuld kontrol over selv den mindste detalje i radarerne. Helt i front med den teknologiske udvikling kan de konstant fintune og udvikle kernen i forretningen. 

- Det giver også de bedste muligheder for at udvikle på de enkelte komponenter og genbruge dem på tværs, så vi får det maksimale ud af vores produktion, forklarer Peder R. Pedersen til Metal Supplys søstermedie Electronic Supply. 

Udviklingen ser han som udtryk for, at strategien er lykkedes.

- Det er egentlig meget enkelt, vi har ikke tabt en eneste ordre i dette regnskabsår, og vi er i stand til at blive ved med at slå vores konkurrenter ved at levere et ekstremt avanceret højteknologisk produkt til konkurrencedygtige priser, siger Weibel-direktøren.

Et større team til digital signalbehandling
Bemærkelsesværdigt er det også, at fordoblingen af resultatet sker i en periode, hvor Weibel investerer i vækst og udvikling.

- Ligesom vi i det forgangne år har kapitaliseret på de investeringer, vi har lagt tidligere år, gør vi det samme fremadrettet. Vi investerer fx i digital signalbehandling, blandt ved at .ansætte et større team på området, da vi ser stort potentiale her.

Også inden for droneradarer, hvor Weibel har et forspring, bliver der investeret. 

- Vi lægger også en stor indsats i at perfektionere vores radarløsning til ballistisk missilforsvar, blandt andet i samarbejde med Lockheed Martin. Det er et marked, vi har store forventninger til, særligt hvis vi kan få lov at levere radarer til Danmark og Nato, tilføjer Peder R. Pedersen.

Weibel Scientific A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttofortjeneste 127,25 102,40
Resultat af primær drift 29,27 9,33
Resultat før skat 28,22 15,12
Årets resultat 21,47 11,06
Samlede aktiver 383,32 453,73
Egenkapital 286,13 292,38
Antal medarbejdere (gns.) 100 93
Regnskabsåret blev afsluttet 30.04.2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094