23948sdkhjf

- Vores rustfri stål skal helst have levet et tidligere liv

Lemvigh-Müller ser bæredygtighed som en konkurrenceparameter

Bæredygtighed er kravlet højt op på den globale dagsorden. Det fylder i medierne, det optager forbrugerne, og private virksomheder gør i stigende grad bæredygtighed til en konkurrenceparameter. Det er stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller opmærksom på. 

- I vores afdeling for rustfri stål er bæredygtighed et strategisk satsningsområde, siger Henrik Seierø, indkøbs- og markedschef for rustfri stål og metaller hos Lemvigh-Müller.

Genbrugsstål trumfer jomfrueligt stål
Det er ressourcekrævende at producere rustfri stål første gang. Når det først er fremstillet, er det til gengæld et meget bæredygtigt materiale. Det kan nemlig genanvendes i det uendelige.

Fra producent til producent er der dog stor forskel på, hvor stor en del af produktionen af rustfri stål, der er skrotbaseret, og hvor stor en del der er fremstillet af såkaldt jomfrueligt materiale.

- Det er temmelig miljøbelastende at udvinde jomfruelige råstoffer, og derfor skal vores rustfri stål populært sagt helst have levet et tidligere liv, siger Henrik Seierø.

Bæredygtig pladeleverandør
Som hovedleverandør af rustfri stålplader har Lemvigh-Müller valgt den finske producent Outokumpu. 85 procent af Outokumpus produktion er baseret på genanvendt materiale, hvilket er den højeste andel på markedet.

- Herudover er det også en fordel i CO2-regnskabet, at Outokumpu har værker i både Finland, Sverige og Tyskland, og altså er tæt på Danmark, modsat asiatiske producenter der måske nok i perioder er billigere, men som transportmæssigt bidrager negativt til CO2-regnskabet, lyder det fra Henrik Seierø.

Europæisk er bedst for miljøet
Mere end 86 procent af de rustfri stålplader, Lemvigh-Müller sælger, kommer fra Outokumpu, resten fra fjernere egne af verden. Også for andre rustfri produkter som rør og stangstål gælder det, at Lemvigh-Müller i langt overvejende grad har europæiske produkter på hylderne.

- Når vi satser på rustfri produkter og en værdikæde, som er mere bæredygtig, så handler det om, at vi vil gøre det let for stålforbrugende virksomheder at træffe bæredygtige valg. Ud over at vi bærer et ansvar i forhold til klimaet, naturen og de fremtidige generationer, så er det også noget, vores kunder i stigende grad efterspørger. Det handler selvfølgelig også om forretning for os, siger Henrik Seierø.

Han oplever, at det især er større industrivirksomheder, som er begyndt at stille krav om bæredygtighed, og ser det som et spørgsmål om tid, før der kommer skærpede lovkrav.

- Når det sker, er Lemvigh-Müller klar til at levere det mest bæredygtige rustfri stål til vores kunder, siger han.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094