23948sdkhjf

Gruber fejrer 40 års jubilæum

Værktøjsfabrikken Gruber blev grundlagt i Haderslev for 40 år siden. Det fejrer virksomheden med åbent hus. Samtidig bliver grundlæggeren Franz Gruber hyldet

Værktøjsfabrikken Gruber fejrer 2. november 40 års jubilæum. I den anledning holder fabrikken åbent hus og inviterer venner og samarbejdspartnere til reception fra klokken 13.00-16.00 i fabrikkens lokaler på Ole Rømersvej 32 i Haderslev.

Gruber, der har kontor og værksted i Haderslev, producerer primært højspecialiseret værktøj til medicondustrien.

- Virksomheden har 16 ansatte, hvoraf hovedparten arbejder i produktionen, fortæller Poul Bek, der er Grubers direktør, og fortsætter:

- De første år lejede fabrikken lokaler, men efter 10 år købte Gruber vores nuværende adresse på Ole Rømersvej 32. Her har vi indtil nu udvidet ad to omgange. I 1994 udvidede vi med nye kontorlokaler, og i 2009 byggede vi vores store hal, så vi i alt har 1.500 kvadratmeter  tempererede produktionslokaler.

En markant værktøjsfabrikant fra Schweiz
Fabrikkens grundlægger Franz Gruber blev hentet til Danmark i 1963, da Danfoss søgte værktøjsmagere i Schweiz. Schweiz var på daværende tidspunkt førende indenfor værktøjsfaget i Europa, og Danfoss ønskede at højne kvaliteten af danske værktøjsmagere.

Franz Gruber bestod Danfoss’ ansættelsesprøve, og siden har han boet i Danmark. I 1978 tog han springet til selvstændig og grundlagde fabrikken Gruber.

40 års jubilæet falder sammen med, at virksomheden i år har gennemgået et generationsskifte. Grundlæggeren Franz Gruber har netop videregivet styringen og sin andel af ejerskabet til yngre kræfter. Derfor giver jubilæet også virksomheden mulighed for at takke grundlæggeren for hans indsats.

- Det er Franz Grubers tekniske kunnen og markante perfektionisme, der har sikret fabrikken Gruber en plads blandt de mest anerkendte værktøjsfabrikker i Europa, siger Poul Bek, og fortsætter:

- Med Franz Grubers tilbagetrækning slutter en epoke af virksomhedens historie med Franz Gruber som virksomhedens markante frontfigur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078