23948sdkhjf

Challenge skal give industrien nye ideer

I en tredages "challenge" skal højt specialiserede studerende give deres bud på fødevareindustriens udfordringer. 2.500 studerende har søgt om at være med

Hvordan kan man løse fødevareindustriens udfordringer i fremtiden?

Hvordan kan Marel for eksempel bruge "Big Data" hos fødevareproducenter, så det gavner kundernes forretning og en bæredygtig produktion?

Det skal 50 højt specialiserede studerende i fællesskab finde nogle svar på i FoodTech Challenge, som er en del af FoodTech-messen. Otte virksomheder stiller udfordringerne. Arla vil for eksempel gerne høre de studerendes bud på, hvordan man kan skabe stærkt fællesskab mellem Arlas landmænd og forbrugerne.

Otte virksomheder er med
FoodTech Challenge er en tredages udfordring. Der bliver tale om hold på fem studerende, som løser hver deres udfordring. De studerende er nøje udvalgt til deres respektive opgaver, og arrangørerne har lagt vægt på at inddrage studerende med højt specialiseret viden.

Ikke færre end 2.500 studerende fra 45 lande har søgt om at være med i FoodTech Challenge. Der er kommet ansøgninger så langt væk som fra Kina, Zimbabwe og Saudi-Arabien.

- Jeg har store forventninger til, at vi kan få skabt nogle dygtige, optimale og meget kompetente hold til konkurrencen, siger Mads Kinch Clemmensen fra Foodjob Nordic, der står for udvælgelsen af de 50 studerende.

Blandt de deltagende virksomheder er også KMC, Barry Callebaut, Tulip DNA Diagnostic, Chr. Hansen og AKK.

Små grupper
De studerende skal i løbet af de tre dage udvikle ny ideer, koncepter og forretningsmodeller, som kan bruges af virksomhederne. De unge arbejder i små grupper med hver deres udfordring, hvor de debatterer og udtænker nye ideer. På messens sidste dag, 15. november, samles de med virksomhederne og "pitcher" deres ideer, og så bliver vinderen af konkurrencen udpeget og kåret.

Ud over denne challenge kommer der også ekspertforedrag, hvor eksperter i fødevarebranchen giver deres bud på sektorens udfordringer.

Artiklen er en del af temaet Foodtech.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093