23948sdkhjf

Underleverandør vil bukke automatisk

Stantræk investerer i en Trubend Cell 5000 fuldautomatisk kantbukkecelle

Den østjyske underleverandør Stantræk har investeret i en Trubend Cell 5000, som er en fuldautomatiseret kantbukkecelle fra Trumpf.

Det betyder dels, at virksomhedens bukkekapacitet er blevet udvidet markant, men også at man har taget endnu et skridt ned ad automatiserings-vejen.

- Hele bevæggrunden for købet er, at vi ser en større og større efterspørgsel efter højere volumener og større og mere komplicerede emner, og der må vi bare erkende, at den måde vi har producereret på i mange år i forbindelse med kantbukning, har været en manuel mere tung produktion, siger administrerende direktør Morten Petri Lauritsen.

Større emner
Maskinen kan håndtere tyndplader op til 2.720 mm og 50 kg. Det betyder, at Stantræk nu kan håndtere endnu større emner.

- Og det er helt bevidst, men det er mest med afsæt i vores kunders ønsker og specielt de internationale kunder, vi har, der ­efterspørger større emner, mere komplicerede emner og højere volumen. Så er vi også nødt til at in­vestere i det rigtige udstyr for hele tiden at være konkurrencedygtige, fortæller Morten Petri Lauritsen.

Forbedrer arbejdsmiljø
Udover den øgede volumen er der også en anden, ikke ubetydelig, fordel ved investeringen.

- Vi har altid haft en holdning her i huset, at vi er nødt til at sikre, at vi har et arbejdsmiljø, der er tåleligt for alle parter. Og vi kan ikke have, at vores folk skal stå dag ud og dag ind og bukke de samme emner, som samtidig bliver større og tungere, siger Morten Petri Lauritsen.

Maskinen kommer i uge 46, og Morten Petri ­Lauritsen forventer, at den er i fuld drift inden årsskiftet.

Han understreger samtidig, at det ikke bliver den sidste investering i automation hos den østjyske underleverandør.

- Vores fokus er automation på alt, hvad vi overhovedet kan automatisere - både i produktion og i administration, siger Morten Petri Lauritsen.

- Vi sidder faktisk lige i øjeblikket og overvejer nogle større investeringer. Vores udfordring er dog lige nu, at vi er ved blive udfordret på plads, selv om vi byggede til sidste år, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078