23948sdkhjf

Seks cobots laver kageflag

Har øget produktion fra 250.000 til 15 millioner enheder

Først var der en. Så kom der fem mere, og nu står en stribe danske robotter med afstamning fra Universal Robots og summer hos ballonproducenten B-Loony nordvest for London.

Eller summer og summer. Tilstedeværelsen af de samarbejdende robotarme har øget produktionen kraftigt. Eksempelvis fra 250.000 burgerflag før robotternes indtog til nu 15 millioner om året.

Flere udfordringer
Robotterne blev købt ind, fordi udviklingen i markedet og stigende lønomkostninger betød, at B-Loony var nødt til at øge produktiviteten og effektiviteten for at holde sig konkurrencedygtige. 

Samtidig betød høj efterspørgsel og krav om kort leveringstid for specifikke produkter også, at firmaet B-Loony skulle finde en løsning, der kunne reagere hurtigere på kundernes behov.

Da hver opgave er meget individuelt tilpasset, med mængder, der svinger mellem så lidt som 250 og op til to millioner produkter pr. ordre, var fleksibilitet og skalerbarhed meget vigtigt.

Fra én til fem
B-Loony startede med én UR3-cobot og købte hurtigt fem mere, og virksomheden bruger cobotterne til en række opgaver, som operatørerne tidligere udførte med håndkraft.

Disse medarbejdere arbejder nu side om side med og fører tilsyn med op til fire cobots, der udfører opgaver såsom at blæse balloner op, sy flagdekorationer sammen og samle kageflag.

Cobotterne kan klare de mest rutineprægede og gentagelsesprægede dele af disse opgaver, så medarbejderne kan fokusere på at lave kvalitetskontrol. 

Ved hjælp af automatisering producerer B-Loony nu over 1930 kilometer flagdekorationer om året.

Desuden har virksomheden øget sin produktion af flag til gourmet-mad fra 250.000 til 15 millioner om året. 

Fra en linje til en anden
En anden fordel ved cobotterne har været muligheden for at omstille dem med kort varsel, når omstændighederne ændrer sig.

- Faktisk blev den produktlinje, som cobotterne oprindelig blev anskaffet til, nedlagt. Men så kunne vi blot omprogrammere cobotterne og få dem op at køre et andet sted. Så investeringen er også fremtidssikret,”forklarer James Clephan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109