23948sdkhjf

60 års jubilæum midt i den nordjyske maritime klynge

Orskov Yard fejrede, at det i år er 60 år siden, at familievirksomheden Ørskov Christensens Stålskibsværft blev etableret i Frederikshavn

Familien Ørskov, der står bag Nordjyllands førende reparationsværft, Orskov Yard, der samtidig er Danmarks næststørste aktør inden for vedligehold og reparation af skibe, kan i år fejre værftets 60-års jubilæum.

Familien har dermed drevet værftsaktiviteter på havnen i Frederikshavn siden 1958. Det hele startede som Ørskov Christensens Stålskibsværft – gennem årene har virksomheden udviklet sig, og for 15 år siden ændrede den navn til det nuværende Orskov Yard. Jubilæet blev fejret lørdag med et en fest for alle værftets ansatte.
I en pressemeddelelse, værftet har udsendt i anledning af jubilæet, ser familien tilbage på værftets historie:

Arne Ørskov Christensen etablerede virksomheden som et nybygningsværft, hvor konstruktion og bygning af nye stålkuttere var omdrejningspunktet for aktiviteterne, og gennem årene udviklede Ørskov Christensens Stålskibsværft sig hurtigt til andre og større skibstyper.

200 nybygninger
– I 1972 overtog jeg ansvaret for driften af virksomheden, hvor vi frem til 2003 byggede over 200 skibe. Men med tiden blev konkurrencen fra østen dog for stor, og jeg valgte derfor at lukke nybygningsværftet ned i 2003, siger bestyrelsesformand Niels Ørskov.

Det blev begyndelsen på en ny æra for familien Ørskov. Den næste generation overtog driften i det nyoprettede selskab, Orskov Yard A/S - med Jeppe Ørskov som direktør og hans søster Christina Ørskov som bestyrelsesformand. Det nye selskab havde primært fokus på service og reparation af fartøjer fra stort set alle segmenter i den maritime industri.

– Succesen blev opnået sammen med en række stærke samarbejdspartnere fra den maritime klynge i Frederikshavn. Udviklingen gik stærkt, og jeg er meget stolt af at være tredje generation af Ørskov-familien, som er med til at udvikle og drive virksomheden videre - og mon ikke den fjerde generation også er på vej, siger direktør Christina Ørskov med et smil.

For 35 år siden
Efter værftets daværende administrerende direktør Jeppe Ørskovs alt for tidlige død i 2015 består direktionen i værftet i dag af Christina Ørskov og Lars Fischer.
Værftet servicerer fortsat en bred skare af segmenter fra hele den maritime branche. Alle skibstyper i vidt forskellig størrelse, såsom offshore support-skibe, færger, fiskefartøjer, tankskibe og militærfartøjer er at finde blandt virksomhedens kunder.

Da Ørskov Stålskibsværft for 35 år siden kunne fejre 25-års jubilæum blev der udgivet en jubilæumsavis ved navn ”Ørskov-Sprøjt” Den har Orskov Yard nu gjort tilgængelig værftets hjemmeside.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109