23948sdkhjf

Stålvirksomhed: Mere kontrol af CE-mærke, tak!

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Dansk Stål Design i Frederikshavn blev anmeldt for manglende CE-mærke af en konkurrent. I dag efterspørger indehaveren mere markedskontrol

Det var i 2016, at brevet kom. Dansk Ståldesign og indehaver Bjarne Christensen var blevet meldt til myndighederne for at fremstille virksomhedens karakteristiske, buede stålcarporte uden at have CE-mærket på plads. Det var en konkurrent, som stod bag anmeldelsen, og den var god nok.

- Vi havde kørt nogle år, hvor vi fik fremstillet delene til carportene, først hos en underleverandør i Polen og siden hos en dansk underleverandør. Men efter nogle år valgte jeg i stedet at åbne eget værksted og hjemtage produktionen af mine carporte, da det gjorde det nemmere at håndtere logistikken i forhold til montørerne. Ikke længe efter hjemtagningen kom brevet fra myndighederne.

- Jeg fik ærligt talt et chok. Og gal blev jeg også, for jeg syntes, det var fejt. Det var jo ikke vores hensigt at køre videre i en uendelighed uden certificering. Der havde bare været så meget med hjemtagningen, at det var blevet skubbet i baggrunden. Men i sidste ende måtte jeg sande, at vi havde forsømt en vigtig opgave, og at nu skulle det gå stærkt, siger Bjarne Christensen.

Dansk Stål Design satte stop for produktionen, og Bjarne Christensen ringede til Karl Erik Jensen fra konsulentvirksomheden Kvalitetsstemplet i Støvring, som han tidligere havde fået anbefalet.

- Jeg havde kun et spørgsmål til Karl Erik: Hvor hurtigt kan du få os igennem?

Fordelene er størst
I dag hænger certifikatet i glas og ramme på det lille kontor ved siden af værkstedet. Det krævede to måneders intensivt arbejde at opnå det, men ifølge Bjarne Christensen var det absolut det værd

- Vi har meget bedre styr på vores processer og løber for eksempel aldrig tør for dele. Det betyder meget i øjeblikket, for der er leveringstid på alt nu. Samtidig er det også et rigtig godt salgsargument for os. Det giver stor tryghed hos vores kunder, når vi siger, at vores carporte både er danskproducerede og CE-mærkede.

At skulle bruge mere tid foran computeren med dokumentation var noget, Bjarne Christensen i starten skulle vænne sig til. Men i dag er det en rutineopgave.

- Det kvalitetsstyringssystem, vi fik via Karl Erik, er virkelig enkelt. Alt ligger som standardformularer, hvor man for det meste blot skal sætte kryds og ellers udfylde få ting. Han har også kunnet hjælpe os med at få kontakt til beregnere, når vi har brug for det, så alle vores tanker om, hvor svært det her nok var, er faktisk blevet gjort til skamme. Fordelene er klart større end ulemperne, mener Bjarne Christensen.

Send mere markedskontrol
Faktisk er Bjarne Christensen i dag af den holdning, at myndighederne burde være langt mere offensive med markedskontrollen, end de er.

- En EN1090-certificering i execution class 2 er ikke svært - og slet ikke, når man kan få så enkle systemer, som det vi bruger. Når vi kan klare det, kan andre også - og det er jo konkurrenceforvridende, hvis man producerer byggestål uden at have CE-mærket. Der er udgifter forbundet både med at få det og med at have det, så det er ikke fair, hvis man kan underbyde på baggrund af, at man bryder reglerne. Så ja, hvis du spørger, kan jeg i dag bedre forstå dem, der meldte os dengang. Men jeg synes nu stadig, de skulle have ringet først, smiler Bjarne Christensen.

Hold dig opdateret med Jern & Maskinindustrien
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Masseproduktion med høj automation

Tora Maskinfabrik præsterer store overskud som underleverandør af store serier til danske og internationale koncerner.

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Global Supplier ApS er blevet til Elcee ApS

Manicus Teknik din leverandør af KTR koblinger

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

Boat Show

VARGUS Scandinavia har fået ny web-shop

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Audi blåstempler dansk ventilationsløsning til autobranchen

Svejsning og smede opgaver -H. Nielssons Maskinfabrik A/S

Dansk Procesventilation har færdiggjort svejserøgsudsugning til mekanisk serviceværksted

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Certex Peter Harbo og Certex Danmark fusionerer

Certex Peter Harbo og Certex Danmark fusionerer

Graco Coolack sprøjtevæg finder du hos G.A. Hansen

Få optimeret slibning med CERAMICS PLUS korn!

Palletizer gør det muligt at programmere robot på få sekunder

Endnu et jubilæum er blevet fejret!

Spring grossistleddet over og reducere omkostninger på rustfrit stål

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Testbænk kvalitetstester aktuatorer og logger data automatisk

Send til en kollega

0.403