23948sdkhjf

Stålvirksomhed: Mere kontrol af CE-mærke, tak!

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Dansk Stål Design i Frederikshavn blev anmeldt for manglende CE-mærke af en konkurrent. I dag efterspørger indehaveren mere markedskontrol

Det var i 2016, at brevet kom. Dansk Ståldesign og indehaver Bjarne Christensen var blevet meldt til myndighederne for at fremstille virksomhedens karakteristiske, buede stålcarporte uden at have CE-mærket på plads. Det var en konkurrent, som stod bag anmeldelsen, og den var god nok.

- Vi havde kørt nogle år, hvor vi fik fremstillet delene til carportene, først hos en underleverandør i Polen og siden hos en dansk underleverandør. Men efter nogle år valgte jeg i stedet at åbne eget værksted og hjemtage produktionen af mine carporte, da det gjorde det nemmere at håndtere logistikken i forhold til montørerne. Ikke længe efter hjemtagningen kom brevet fra myndighederne.

- Jeg fik ærligt talt et chok. Og gal blev jeg også, for jeg syntes, det var fejt. Det var jo ikke vores hensigt at køre videre i en uendelighed uden certificering. Der havde bare været så meget med hjemtagningen, at det var blevet skubbet i baggrunden. Men i sidste ende måtte jeg sande, at vi havde forsømt en vigtig opgave, og at nu skulle det gå stærkt, siger Bjarne Christensen.

Dansk Stål Design satte stop for produktionen, og Bjarne Christensen ringede til Karl Erik Jensen fra konsulentvirksomheden Kvalitetsstemplet i Støvring, som han tidligere havde fået anbefalet.

- Jeg havde kun et spørgsmål til Karl Erik: Hvor hurtigt kan du få os igennem?

Fordelene er størst
I dag hænger certifikatet i glas og ramme på det lille kontor ved siden af værkstedet. Det krævede to måneders intensivt arbejde at opnå det, men ifølge Bjarne Christensen var det absolut det værd

- Vi har meget bedre styr på vores processer og løber for eksempel aldrig tør for dele. Det betyder meget i øjeblikket, for der er leveringstid på alt nu. Samtidig er det også et rigtig godt salgsargument for os. Det giver stor tryghed hos vores kunder, når vi siger, at vores carporte både er danskproducerede og CE-mærkede.

At skulle bruge mere tid foran computeren med dokumentation var noget, Bjarne Christensen i starten skulle vænne sig til. Men i dag er det en rutineopgave.

- Det kvalitetsstyringssystem, vi fik via Karl Erik, er virkelig enkelt. Alt ligger som standardformularer, hvor man for det meste blot skal sætte kryds og ellers udfylde få ting. Han har også kunnet hjælpe os med at få kontakt til beregnere, når vi har brug for det, så alle vores tanker om, hvor svært det her nok var, er faktisk blevet gjort til skamme. Fordelene er klart større end ulemperne, mener Bjarne Christensen.

Send mere markedskontrol
Faktisk er Bjarne Christensen i dag af den holdning, at myndighederne burde være langt mere offensive med markedskontrollen, end de er.

- En EN1090-certificering i execution class 2 er ikke svært - og slet ikke, når man kan få så enkle systemer, som det vi bruger. Når vi kan klare det, kan andre også - og det er jo konkurrenceforvridende, hvis man producerer byggestål uden at have CE-mærket. Der er udgifter forbundet både med at få det og med at have det, så det er ikke fair, hvis man kan underbyde på baggrund af, at man bryder reglerne. Så ja, hvis du spørger, kan jeg i dag bedre forstå dem, der meldte os dengang. Men jeg synes nu stadig, de skulle have ringet først, smiler Bjarne Christensen.

Hold dig opdateret med Jern & Maskinindustrien
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

Industriaktiviteten fortsætter faldet

Dansk Verdensklasse
Stålgigant: Hænderne væk fra pladerne

Plus

Industriaktiviteten tager stort dyk

Plus

Aktuelle PMI-tal for april

Nyhedsbrev

19.539 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Online Avis Arkiv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JW Industri står klar hele sommeren

Invent's Tips og Tricks til Inventor

Overvågning og styring af elektricitet

Grøn og klimavenlig serverkøling

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Sommerferien er over os

Invent A/S invitere til Release Party 2020 II

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Eksport til Tyskland -BlechExpo 2019 - Den Danske Fællesstand - nu også kost effektiv netværkstand

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Ny avanceret og innovativ vingeteststand under opførelse - FRECON A/S vinder designopgaven

Mobil aircondition med WIFI og naturligt kølemiddel

ACTEC har batterierne…. Også til robotindustrien

Har du svært ved at håndtere pallerammer?

Invent A/S invitere til Release Party 2020 II

Socomecs stærke produktserie af DC bryder

Hvordan sikrer vi Danmark som life science-nation?

Svensk mosteri tredobler lagerkapaciteten med automatisk løsning

TECHNOFLEX hydraulik testnippel

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

Løftegrej, taljer, lastsikring, faldsikring, m.m - over 10.000 produkter on...

Send til en kollega

0.359