23948sdkhjf

Servopresser bliver digital

Digital assistent leder operatøren gennem opsætning af Schulers servopresser

Schuler, som producerer presser, tager et stort skridt ind i den digitale verden. Firmaets seneste servopresse MSP 400, der blev præsenteret på EuroBlech, er født med en digital tvilling, så man kan sætte maskinen op på forhånd.

- Vores program, Smart Assist, kan sætte maskinen op trin for trin med nye emner og nye forme. Der er også små videoer, som fortæller brugeren, hvor langt han er i processen, og hvad næste trin er. I nogle tilfælde, hvor det før har taget otte timer at sætte en presse op, tager det kun en halv time nu, siger Simon Scherrenbacher, pressetalsmand hos Schuler.

- Vi har søgt at sætte kontrolpanelet op som en Smartphone App, så de er meget intuitive, siger talsmanden.

Schuler skønner, at mange virksomheder kun bruger servopresserne til 65 pct. af potentialet. Smart Assist kan hjælpe virksomhederne med at komme meget tæt på 100 pct. udnyttelse af potentialet.

Optimering
Schulers program sørger for at optimere processen gennem nogle enkelte trin, hvilket er noget, der ellers kan tage meget lang tid at gøre.

- Mange virksomheder får ikke nok ud af vores servopresser. Nogle er bange for at gøre noget forkert. Servopresser giver mange flere muligheder end de traditionelle hydrauliske presser. Vi har i vores Smart Assist seks forskellige modes, man kan vælge. De dækker 80 pct. af alle use-cases. Men man kan selv vælge sine parametre mere præcist, siger Simon Scherrenbacher.

Overvågning
Schulers nye presser har også et overvågningssystem, som overvåger maskinernes tilstand og giver besked, hvis nogle dele er slidte og bør udskiftes. Det er en række sensorer, for eksempel accelerationssensorer og tryksensorer, der gør det muligt at overvåge maskinernes tilstand.

Pressen er også bygget op med videokameraer, der gør det muligt for operatøren at følge processen. Det er blandt andet muligt at "spole tilbage" og finde tilbage til eventuelle uheldige hændelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219