23948sdkhjf

Avanceret CAM-software klar til den spåntagende industri

Vero-forhandleren Edge Technology åbner afdeling i Danmark med salg af den avancerede CAM-software WorkNC til fræsning

Den avancerede CAM-software WorkNC er på vej til den spåntagende industri i Danmark.

Softwarespecialisten Edge Technology med base i Sverige har nemlig åbnet dansk afdeling i samspil med den tidligere direktør i DeltaCam Søren Friis.

Edge Technology forhandler en stribe Vero-produkter som Edgecam, Alphacam og Cabinet Vision, men i Danmark bliver der udelukkende fokus på highend CAM-softwaren WorkNC til avanceret fræsning.

- WorkNC har ikke en platform i Danmark, og det er det, vi skal til at bygge op. Vi glæder os til at give de danske virksomheder et indblik i, hvordan deres produktion af de mere komplekse emner kan fremstilles på en mere effektiv måde via WorkNC teknologien, siger Søren Friis.

Han skal drive den danske afdeling af EdgeTechnology sammen med produktspecialist Per Sørensen, som også kommer fra det nu lukkede DeltaCam og har 25 års erfaring med software i den spåntagende industri.

Audi bruger WorkNC
WorkNC er udviklet i Frankrig og Storbritannien, hvor softwaren er almindelig kendt, og i Asien er WorkNC stærkt udbredt. At der er tale om software på højt niveau understreges af, at bilproducenten Audi har skåret tidsforbruget ned med 30 procent på skrubbearbejdning og tredoblet standtiden på de skærende værktøjer.

I dag kører ingen danske maskinfabrikker med WorkNC til fræsning, men der går ifølge Søren Friis ikke længe, før det billede er forandret. WorkNC har nemlig åbenlyse fordele.

- WorkNC giver mulighed for et meget højt niveau af automatisering på selv komplekse emner, fordi dannelsen af værktøjsbanerne sker på et så højt niveau. Vi ser mange virksomheder, som har masser af ordrer, men alligevel må lade maskinerne stå stille, fordi softwaren ikke kan følge med. Så bliver softwaredelen en flaskehals, og her vil WorkNC gøre en stor forskel, siger Søren Friis.

Tid til at prøve nyt
Søren Friis er ikke bekymret for, at Edge Technology kommer til Danmark med et forholdsvist ukendt produkt.

- Vi har tidligere set, hvordan virksomheder ikke bekymrer sig over, hvor kendt løsningerne er i landet, hvis bare de er bedre end deres nuværende løsning er fame-factoren ikke så vigtig. Hvis ikke virksomhederne tør være anderledes, hvordan skal de så kunne stå ud fra mængden, hvis ikke der konstant skal en priskrig på banen, påpeger Søren Friis, som sammen med Per Sørensen skal stå for både salg og support af softwaren.

- Vi kommer også til at stå for uddannelsen herhjemme, og vi tilbyder individuelle kurser, hvor vi kommer til at udbyde kursuspakker, siger Søren Friis.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172