23948sdkhjf

Uventet fald i antal af praktikpladser i september

Nye tal for antallet af praktikpladser viser en tilbagegang i september. Afgørende at virksomheder er offensive med at oprette lærepladser, mener Dansk Industri

Det gik i september mere trægt med at skaffe praktikpladser til lærlinge og dermed sikre en ønsket vækst i faglærte medarbejdere. Det viser september måneds opgørelse fra Undervisningsministeriet, der er offentliggjort fredag. 

Samlet for alle uddannelser er der tale om, at 313 færre elever er i gang med deres uddannelse i form af en praktikplads i en virksomhed sammenlignet med september 2017. Det skriver erhvervsmediet DI Business.

I alt har 67.288 elever en praktikpladsaftale i september 2018. I de første ni måneder af 2018 er der indgået 35.224 praktikpladsaftaler. Heraf udgør de erhvervsuddannelser, som indgår i målet fra trepartsaftalen fra 2016, 29.094 praktikpladser. Og det havde DI helst set højere. 

- Tallene er langt fra tilfredsstillende, og den stigning, vi så i august, er stort set tabt igen, siger Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef i DI. Hun tilføjer:

- Det er selvfølgeligt positivt, at der er færre i skolepraktik. Men samtidig er det bekymrende, at der er færre elever i gang med en erhvervsuddannelse. 

Elever i skolepraktik er i alt faldet 23 pct. til 5.624 pladser fra september 2017 til september 2018. 

Brug for 7.500 praktikpladser
For at nå årets mål med praktikpladser i forhold til trepartsaftalen fra 2016 mellem fagbevægelse, arbejdsgiver og regering skal der oprettes næsten 7.500 flere praktikpladser inden udgangen af 2018. 

Det kan stadig nås, men der er brug for handling i virksomhederne. 

- Uddannelsen af nye faglærte forudsætter, at der er elever, og at der er praktikpladser. Derfor er det afgørende, at virksomhederne opretter og ansætter flere elever og lærlinge og er aktivt opsøgende overfor at tiltrække elever, siger Lone Folmer Berthelsen. 

Hun påpeger, at det er vigtigt at opslå ledige praktikpladser på den landsdækkende portal praktikpladsen.dk. Samtidig er det afgørende, at erhvervsskolerne er aktive omkring at opsøge praktikpladser og få matchet elever og virksomheder. 

- Dertil skal eleverne være geografisk mobile og opsøgende til de praktikpladser, som virksomhederne stiller til rådighed, siger hun til DI Business.

Originalartikel: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2018/11/di-bekymrende-fald-i-elever-pa-erhvervsuddannelser/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109