23948sdkhjf

Nyt efteruddannelses-samarbejde

Nu skal Industri 4.0 virkeliggøres

De danske virksomheder står udenfor en stor del af den data-teknologiske udvikling, der sker i disse år. Populært kaldes det Industri 4.0. Grunden er manglende viden om, hvordan ny datateknologi skal bruges, så den giver flere penge på bundlinjen.

Det kender Jeppe Mikkelsen godt. Han er dansk direktør for Connected Wind Services, der servicerer vindmøller og renoverer vindmølle-gear, samt tæller 100 medarbejdere.

- Tanken med Industri 4.0 er at anvende al den viden og data, vi har. Men vi kører videre med det, vi allerede gør og får det ikke i spil, i det omfang vi kunne, når vi skal tage beslutninger. Fremadrettet vil vi gerne blive bedre til at basere dem på data og mindre på mavefornemmelser, forklarer Jeppe Mikkelsen, der ser efteruddannelse som en af vejene til dette.

Potentiale i samarbejde
For at hjælpe små og mellemstore virksomheder som Connected Wind Services har Erhvervsakademi Dania og Dansk IngeniørService, DIS, indgået et nyt samarbejde. Sammen udbyder de nu efteruddannelse i projektledelse og technology business management.  

Målet er at give medarbejdere værktøjer indenfor Industri 4.0, som de kan bruge med det samme, og som kan øge virksomhedens bundlinje.

- Kurserne virker rigtige for os og på det rigtige niveau, så jeg kan se et stort potentiale i uddannelses-samarbejdet, som giver mening for os. Det kunne vi godt benytte os af i 2019. Det er absolut et kvalitetsstempel, at DIS er med og arrangerer det, siger Jeppe Mikkelsen fra Connected Wind Services.

Får 10.000 kr. til uddannelse
Via Omstillingsfonden kan virksomhederne få 10.000 kr. per medarbejder til efteruddannelse. Det er med til at gøre de to kommende uddannelser meget interessante for vindvirksomheden.

- Det giver rigtig meget til hele virksomheden, når vores medarbejderne kommer ud og får nye input. Tilskuddet betyder, at jeg har væsentlig større mulighed for at bruge efteruddannelse og løfte det generelle niveau, fortæller Jeppe Mikkelsen, og fortsætter:

- Det er med til at forbedre vores konkurrenceevne. Hvis vi skal bevare velstanden i Danmark, skal vi sikre, at vi alle udvikler os løbende, så vi kan blive ved med at konkurrere med udlandet og bevare danske arbejdspladser. Det kan jeg se, at vi kan på denne måde, slutter han

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109