23948sdkhjf

Opfindsomme sønderjyder bag nyt stang-magasin

Kom med til Ejnar Hansen Maskinfabrik i Broager, som har opfundet Universal Bar Feeder, som kan mindske tidsforbruget ved CNC-drejebænken

Klokken er 6.30 fredag morgen.

Ejnar Hansen går rundt i den virksomhed, han selv har lagt navn til. På trods af en alder på 77 år, så møder han stadig ind hver eneste morgen i produktionshallen i Ejnar Hansen Maskinfabrik i Broager i Sønderjylland. Kun søndag holder han fri.

Ejnar Hansen snakker med en produktionsarbejder, som lægger hånden op bag øret for bedre at kunne lytte igennem larmen fra de store maskiner, der står tætpakkede i fabrikshallen.

Og så går Ejnar Hansen hen til produktionshallens nyeste maskine; en fleksibel stangautomat; Universal Bar Feeder.

For nogle år siden modtog Ejnar Hansen en ny CNC-drejebænk. Hvad hurtighed angik, levede den nye maskine helt op til forventningerne. Men magasinet manglede fleksibilitet.

Som alle underleverandører i Danmark mærker Ejnar Hansen Maskinfabrik de asiatiske fabrikkers ånde i nakken. Løn kan danske virksomheder ikke konkurrere på.

Ejnar Hansen forsvandt om i sit værksted, og kort tid efter havde han udtænkt de første tanker til et nyt magasin, som både var hurtigt og fleksibelt.

Kan se en forretningsidé
Senere tager Palle Hannemann, som er ejer og stifter af Hannemann Engineering, ud og besøger sin gamle ungdomskammerat, direktør for Ejnar Hansen Maskinfabrik, Jesper Petersen. Palle Hannemanns øjne falder på Ejnar Hansens selvkonstruerede stangautomat.

Den vækker straks hans interesse. Han kan se muligheder ved enheden, og han ser også en potentiel forretningsidé.

Den oprindelige idé til en stangautomatløsning blev taget op igen i 2017. En fredag eftermiddag i Sønderborg satte Palle Hannemann sig sammen med forretningsudvikleren Per Holm Knudsen og direktør for EasyRobotics Per Lachenmeier, for at kigge nærmere på potentielle forretningsidéer.

Idéen til en stangautomatløsning havde et klart potentiale, der løste et konkret problem, og dermed kunne gøre hverdagen lettere for underleverandører og ikke blot ville være konkurrencedygtigt på markedet, men også være retningsgivende for, hvordan en stangautomat skulle se ud i fremtiden. Tilbage var blot én udfordring i form af ressourcer til at omsætte idéen til virkelighed.

Gik til vækstrådet
Den driftige Sønderborg-trio gik til Sønderborg Vækstråd for at få hjælp til mulighederne for at realisere den innovative idé. Vækstrådet kunne også se potentialet og hjalp med viden omkring offentlige støttepuljer, hvor InnoBooster-programmet fra Innovantionsfonden var en oplagt mulighed, og bidrog herefter med råd og tips til, hvordan en projektansøgning kunne udfærdiges. Projektet blev bevilliget. Og så gik det hurtigt.

2017 blev brugt på at designe, forfine, forbedre og optimere den oprindelige idé til et reelt produktkoncept. Som et led i processen blev virksomheden Universal Bar Feeder ApS stiftet med Borean Innovation som kapitalpartner. Yderligere funktionalitet blev tilføjet, og et helt nyt kompakt og unikt design blev færdiggjort.

/sune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094