23948sdkhjf

Nu har de endnu en Trumpf i ærmet

Quicktube har investeret i ny 3D-rørlaserskærer, som giver nye muligheder

En Trumpf 5000 3D rørlaser er for få uger siden blevet installeret på Quicktubes fabrik i Odense. Dermed har underleverandøren udvidet sin skærekapacitet, men også fået nye teknologiske muligheder.

- En af grundene til, at vi har gjort det, er fordi, vi tror, at fremtiden er at lave løsninger. Vi tror meget på at lave udvikling sammen med vores kunder. Det er også det, vi tror skal redde dansk fremstillingsindustri, og derfor skal vi i Danmark hele tiden udfordre vores værdikæde og se på, hvad vi skal lave selv, og hvad skal vi lade andre lave, forklarer administrerende direktør Flemming Stig Hansen om den nye investering.

Nyeste teknologi
Sidste år investerede Quicktube i Danmarks største 3D fiber-rørlaser, og nu er kapaciteten så blevet øget. Størrelsesmæssigt kan den nye ikke helt måle sig med sidste års investering. Til gengæld giver den lidt nye, teknologiske muligheder.

- For det første er det nyeste teknologi, og så er der integreret forskellige bearbejdsningsmuligheder - blandt andet flowdrill, hvilket vi kan se, at der er interesse for, siger Flemming Stig Hansen.

Kun cirka en håndfuld danske virksomheder har taget 3D rørlaserteknologien ind, og for Flemming Stig Hansen er det vigtigt, at Quicktube er teknologisk med helt fremme i Skandinavien.

- Mange af de andre, vi har i Danmark og også i Sverige, tilbyder det som en del af noget andet. Det vil sige, at de også har bukning, fræsning, pladeskæring og så videre. Vi har ikke det andet, udover noget stans. Vi har valgt det fra, fordi vi vil fokusere på rørlaserskæring.

Udfordrer kunderne
Netop derfor er den nye investering også vigtig. Quicktube vil nemlig gerne udfordre teknologien og i høj grad vise både eksisterende og nye kunder, hvad den kan bruges til. Derfor betragter Flemming Stig Hansen ikke Quicktube som en underleverandør af den klassiske slags.

- Hvis man bare er den, der skærer, det man skal, så leverer man en vis værdi, men vi ser mere os selv som en service- og engineering-virksomhed, der også udfordrer kunderne med den måde, de laver tingene på, og det kan vi se, at vi har succes med, forklarer direktøren.

- Noget der giver god mening med rørlaserskæring er, at man sparer omkostninger og også tid. Og tid er en knap faktor nu, tilføjer Flemming Stig Hansen.

Han hentyder til, at Quicktube har flere eksempler på, at man via rådgivning til kunderne har skåret emner, hvor man efterfølgende overflødiggjorde processer.

- Vi havde for eksempel en kunde, der skulle levere 100 altaner, og han sparede seks timer per altan, og det gjorde, at han kunne levere hurtigere. Tid er en knap faktor, især på sådan nogle projekter.

Odense-virksomheden var med på årets Elmia-messe i Jönköping, og det skyldes som nævnt, at Quicktube betragter sig selv som en skandinavisk virksomhed.

- Vi arbejder i Skandinavien og har også danske kunder, der arbejder i Sverige, så vi har været med på Elmia de seneste år, fortæller Flemming Stig Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109