23948sdkhjf

Rollemodeller flager for industriuddannelse

I løbet af de sidste par måneder har Industritekniker.nu deltaget i flere messer og skolearrangementer på Sjælland. Korpset af unge rollemodeller, støttet af Nordea-fonden, som enten er udlært eller i gang med uddannelsen som industritekniker, har vist sig at være en stor succes, og det helt rigtige at gøre, for at tiltrække de unge til standen.

Sådan lyder det fra organisationen Industritekniker.nu, som har til formål at trække flere unge ind i faget.

I uge 43 deltog Industritekniker.nu på "Tjek På Fremtiden" i Køge og Greve, som er et tilbud til unge mennesker. Begge steder stillede rollemodellerne op, og tog godt imod de unge.

Rollemodel og industritekniker-lærling Anders Kolpen tog sammen med Kim Juul (underviser fra Roskilde Tekniske Skole) til messen med en robotarm, en Roland-fræser og en 3D-printer. For Anders Kolpen er uddannelsen også hans hobby, og han bruger en stor del af fritiden på at lave traktorer i skala 1/16, så han medbragte også en motor, delehoved og traktor til arrangementet.

- Det betød, at der var en masse at se og røre ved, og vi fik nogle gode snakke med folk. Vi stod først på ruten i den strøm af mennesker, som skulle ind og høre om uddannelserne, forklarer Anders Kolpen.

I starten af november deltog Industritekniker.nu i et arrangement på Katedralskolen i Roskilde, hvor der igen var medbragt en masse ting, og denne gang blev den lille 4-takt benzinmotor tændt. Det gav larm, blikfang og beundring over, at man "bare lige" kan lave en motor.

På Copenhagen Skills 2018
Traditionen tro, var Industritekniker.nu også at finde på Copenhagen Skills 2018, hvor rollemodellerne endnu engang var i centrum.

Udover den traditionelle stand, havde Industritekniker.nu også en plads på Hovedstadsregionens Stand med titlen "Karrierebutikken". Fokus på Karrierebutikken var primært virksomheden Welltec, som stillede med to lærlinge.sdh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109