23948sdkhjf

Nikodan har hele løsningen klar

Midtjysk systemleverandør var taget på FoodTech-messen for første gang midt i en periode med stor vækst

Nikodan er en af de udstillere på FoodTech-messen, hvor maskiner er stillet op som en samlet løsning.

Det er der en grund til, for Nr. Snede-virksomheden leverer færdige conveyor-løsninger til kunder i fødevareindustrien.

Løsningerne bliver bygget op af virksomheden, men der er også enkelte maskiner, som bliver leveret af leverandører. En af disse maskiner er Intersystems pallelaster, som conveyor-eksperten har leveret flere af til blandt andet Arla Foods.

Pallelasteren bliver produceret i Sverige, og Nikodan har det danske salgsagentur.

- Det er første gang, at vi er på messen. Vi har fået nogle interessante forespørgsler, og vi får hilst på nuværende kunder, siger Chris Hansen, administrerende direktør i Nikodan.

Tysk samarbejde
Intersystem-agenturet er kun en mindre del af forretningen. For Nikodan bygger også selv egne conveyor-systemer til kunder i fødevarebranchen eller den farmaceutiske industri.

Projekterne bliver til færdige turn key-løsninger, hvor der er et stort fokus på dokumentation og en høj grad af sporbarhed.

Virksomheden sælger 35 procent på eksportmarkederne - mest til Tyskland.

- Vi er leverandør til store tyske kunder gennem en samarbejdspartner, der er førende maskinproducent af flowpakkere, og som vi leverer indfødningssystemer til, fortæller Chris Hansen.

- Vi leverer blandt andet til en af Tysklands største chokolade-producenter gennem samarbejdspartneren. Partnerskaber hjælper salget på vej, siger direktøren. Direktøren fortæller, at virksomheden er inde i stor vækstperiode med en omsætningsstigning på 50 procent i det seneste år, hvor der er også er blevet ansat fem nye konstruktører.

Artiklen er en del af temaet Foodtech.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094