23948sdkhjf

Ny ventiltop sænker vandforbruget markant

Alfa Laval præsenterede ny udgave af sin ventiltop-bestseller på Foodtech-messen

Alfa Lavals blå Thinktop-ventiltop kommer i en ny og opgraderet udgave. Det var en af nyhederne på Alfa Lavals store stand på Foodtech-messen i Herning.

Thinktop har efterhånden 17 år på bagen og er en bestseller hos Alfa Laval med mere end 1,5 mio. solgte enheder på verdensplan.

Nu er afløseren altså klar, og den kommer på markedet i 1. kvartal af 2019.

Reducerer setup-tid
Fælles for enhederne er "autosetup" med automatiske ventilgenkendelse program, som reducerer setup-tiden med op til 90 procent. Og den positionsstyrede "burst seat clean"-funktion sænker vandforbruget markant under CIP, hver gang der sker et sædeløft.

Som noget nyt og for at opnå den hurtigste reaktionstid, sidder styringen af sædeløftet i selve toppen og ikke i PLC’en i styringsskabet.

- Der er vandbesparelse på den nye top, fordi der tidligere var en tidsforskel mellem timer i PLC og i toppen. Det er spørgsmål om sekunder, men den er væk nu, og det betyder, at der ved et sædeløft er en reduktion i vandforbrug fra 3 liter til 0,8 liter, siger René Stietz, global portfolio manager for automation hos Alfa Laval Kolding.

- Vi har et eksempel på, at et mejeri kan spare 12 mio. liter CIP-vand om året ved at skifte til den nye top.

En automatiseret-ventil består af en kontrolenhed, den blå ventiltop, og en mekanisk ventildel. Alfa Laval sælger sine hygiejniske ventiler i rustfrit stål til mejerier, bryggerier, medicinalindustrien.

Automation er vital
René Stietz forklarer, at den nye kontrolenhed er mere simpel og lettere at arbejde med. Målet har været at lave en mere sikker, pædagogisk og brugervenlig ventiltop, hvor instruktionsmanualen kun skal bruges i nødtilfælde, når det gælder installation og udskiftning

- CPU-kraft giver præcise indstillinger. For toppen kender udgangspunktet, når den bliver sat på. Den måler også vandringstider og skaber data ved fjernovervågning, som servere kan samle op, uddyber han.

Pumper, pladevarmeveksler og ventiler er vitale komponenter i procesindustrien.

- Men det er automation også, og vi forsøger at drive udviklingen.

Artiklen er en del af temaet Foodtech.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094