23948sdkhjf

Hermle optimerede bearbejdningen

Effektiviseret bearbejdning øgede fremstillingskapaciteten hos køkkengiganten WMF Group

Med bearbejdningscenter C 22 UP fra sydtyske Hermle opnåede WMF Group at effektivisere firmaets sænksmedning og formfremstilling. Det skabte plads til serviceydelser for eksterne kunder.

WMF Group, som siden 2016 har tilhørt den franske SEB-koncern, specialiserer sig i produkter inden for madlavning og gastronomi. Produkterne fremstilles ved at støbe og tildanne blanke metalplader, hvilket kan være en omstændig og tidkrævende proces.

- Alene til de cirka 30 forskellige knivmodeller anvender vi mellem 100 og 150 stykker sænkværktøj, der hver især består af et over- og et underværktøj af hærdet varmarbejdsstål, fortæller Hans Brühl, der er mester i komponentfremstilling og værktøjsfremstilling hos WMF.

Formbyggerne efterbearbejder kvaliteten efter cirka 3.000 slag. I den forbindelse fræses der kontur nøjagtigt cirka 0,5 millimeter materiale af, hvilket er muligt at gøre op til 15 gange ved sænksmedninger.

- Tidligere udførte vi alle disse fræse- og efterbearbejdningsopgaver på en HSC-fræsemaskine. Men den kunne imidlertid kun bearbejde to smedninger af gangen, hvorefter de så efter tur skulle bearbejdes i flere tidskrævende opspændinger, fortæller Hans Brühl.

Da knivproduktionen i Hayingen steg, og der krævedes tilsvarende flere smedninger, opstod der kapacitetsflaskehalse.

Bearbejdning på kortere tid
En bearbejdningsproces, der blev udviklet sammen med Hermle, førte til en løsning på den uheldige flaskehals.

Hermles 5-aksede bearbejdningscenter C 22 UP fik bearbejdningstiden betydeligt reduceret. Det blev desuden muligt at udføre efterbearbejdningen af smedningerne ubemandet, det vil sige også om natten og i weekenden. På denne måde er der nu ekstra kapacitet til bearbejdning af interne ordrer.

- I forbindelse med forfinelsen af sænksmedeparrene kunne vi reducere bearbejdningstiden med 50 pct. og mere. Da vi for det meste udfører disse opgaver som nat- og weekendarbejde, kunne vi derfor bruge bearbejdningscenter C 22 UP meget fleksibelt om dagen til alle forefaldende bearbejdninger. Vi er dermed i stand til også at betjene eksterne kunder til tiden, opsummerer Axel Spadinger, head of tool engineering & making hos WMF Group GmbH.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094