23948sdkhjf

Maskinfabrik: Metalprint bliver næste skridt

Jan Bach fra Jan Bach Maskinfabrik overvejer investering i en 3D-metalprinter. Han er overbevist om, at 3D-teknologien snart får plads i metalindustrien

Ny teknologi fylder meget for Jan Bach, som konstant er på udkig efter nyt grej og nye maskiner til maskinfabrikken i Skælskør.

Og lige nu er det 3D-print i metal, som fylder i tankerne hos virksomhedsejeren.

- 3D-print i metal vil gøre det billigere at producere komplekse emner, det er der ingen tvivl om, og vi går også og overvejer at investere i sådan et anlæg. Men overfladerne på de færdige emner er ikke gode nok endnu, og der mangler sikkerhed omkring materialer og holdbarhed, vurderer Jan Bach.

Men han er overbevist om, at teknologien kommer, for designerne og konstruktørerne kigger i stigende grad i retning af mulighed med 3D-print.

- Konstruktørerne kommer jo helt sikkert til at tage 3D-print ind i designet, og så er det jo nødvendigt at have maskinen i produktionen, hvis du vil producere emnet. I dag møder vi ikke efterspørgslen, men der er flere af vores kunder, der begynder at interesse sig for det her, siger Jan Bach.

Han forudser, at der er om 10 år står metalprintere på alle maskinfabrikker, men han tror dog ikke, at 3D-print kommer til at overtage opgaverne fra de traditionelle maskiner.

- Før så vi 3D-print som noget, der ville komme og blæse alt andet af banen, men det gør vi ikke mere. Nu ser vi 3D-print som et supplement, for 3D-printere kommer næppe til at printe de større klodser og de større emner, siger Jan Bach.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095