23948sdkhjf

Steel Products: Bæredygtighed bliver konkurrenceparameter

Steel Products genanvender 98 procent af sit spildmateriale.

Hos Steel Products, der køber stål fra Lemvigh-Müller til produktionen af koldpressede emner, er man enig i, at bæredygtighed og forretning er forbundet, og at bæredygtighed i stigende grad bliver et konkurrenceparameter - også inden for det rustfri stålområde.

Virksomheden er også helt enig i, at det handler om at genanvende så store dele af råstofferne som muligt, og samtidig oplever man, at skrotbranchen er blevet meget effektiv, når det handler om at få sorteret og anvendt det resterende spild forsvarligt.

Dermed genanvendes størsteparten i produktionscyklussen, og dermed begrænses behovet for jomfrueligt stål.

- Ressource-minimering er en integreret del af vores produktion, og derfor er der god forretning i genanvendelse. Vi ser en dyd i at være ressourceeffektive og omtrent 98 procent af det spild, vi har, genanvendes, siger Group Purchasing Manager (CPO) Brian Rudolph, Steel Products.

Hos Steel Products påpeger man desuden, at fremstilling af koldformede stålemner samtidig er betydeligt mindre CO2-belastende end konventionel stålbearbejdning som eksempelvis CNC-drejning og -fræsning, fordi energiforbruget er lavere.

I samme forbindelse sender Steel Products en opfordring til de hjemlige politikere. Hvis man herhjemme skal skabe incitamenter blandt erhvervslivet om at optimere CO2-regnskabet, skal politikerne forbedre mulighederne for, at fremstillingsindustrien kan genanvende den overskudsvarme, der stammer fra produktionen. Som reglerne er i dag straffes virksomhederne økonomisk, hvis overskudsvarmen anvendes til opvarmning i andre lokaler end der, hvor varmen produceres.

- Det er helt ude i skoven og hæmmende for udviklingen, at vi skal sende den overskydende varme ud i naturen frem for at bruge den på at opvarme vores bygninger, siger Brian Rudolph.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11