23948sdkhjf

I kamp for et fælles maskin-interface

Maskinfabrikanter og automatikproducenter søger at finde en fælles standard for kommunikation mellem maskiner.

Det kan lyde som swahili eller et andet afrikansk sprog. Men det er faktisk et ord, der er undfanget i den tyske industri.

"Umati." 

Det er en forkortelse for Universal Machine Tool Interface, og det kan være begyndelsen til, at alverdens maskiner og devices kan tale sammen, uanset fabrikat.

Et første udkast til den fælles standard blev præsenteret og demonstreret ved AMB-messen i Stuttgart i september, hvor den blev demonstreret på 15 maskiner fra ni forskellige fabrikanter med fem kontrolplatforme.

Nu indkalder den tyske maskinfabrikantforening VDW og den internationale organisation OPC Foundation alle interesserede virksomheder til at deltage i arbejdet med Umati. Det første møde skal holdes i januar.

- På den måde søger VDW at sikre, at de globale behov fra kunder og maskinfabrikanter bliver inkluderet i standarden. Det vil øge accepten af Umati globalt, skriver VDW.

Ny udgave til EMO-messen

Den tidlige udgave af standarden, som blev præsenteret i Stuttgart, var udarbejdet af 17 partnere, heriblandt DMG Mori, Beckhoff, Liebherr, Trumpf, Heidenhain, Siemens og United Grinding. Det var kun en foreløbig udgave af den standard, som man senere håber at komme frem til.

- Den næste vigtige milesten for Umati er præsentation af en mere udviklet udgave på EMO-messen i Hannover i september 2019. På verdens største messe for metalforarbejdning vil vi præsentere et betydeligt større antal af internationale partnere, som deltagere i Umati, siger Alexander Brooss, som er projektleder for Umati hos VDW.

- For at nå flere partnere er VDW engageret i intensive diskussioner med de vigtigste markedspartnere i hele verden. Desuden arbejder VDW tæt sammen med dets søsterorganisationer i Europa, USA, Japan, Kina, Sydkorea og andre lande, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.173