23948sdkhjf

- Sadl hesten og tag fat i robotterne

Danske virksomheder har gode forudsætninger for at indføre robotter, men alligevel holder mange sig tilbage.

Danmark har gode forudsætninger for at ligge forrest brugen af robotter i virksomhederne. Men der er flere ting, som forhindrer udbredelsen af robotter.

Det var et af hovedbudskaberne på RoboClusters store BigBang-konference på Dalum Landbrugsskole i Odense.

- Virksomhederne holder sig tilbage. De tror ikke, at de kan klare robotterne. Vi bliver desværre ved med at skabe afstand for dem, der skal bruge teknologien, sagde Preben Hjørnet, direktør for robotfirmaet Blue Workforce.

- Vi har en masse muligheder i Danmark, som vi ikke hidtil har kunnet føre ud i livet. Vi vil gerne sikre dansk industris konkurrenceevne, sagde Kelvin Koldsø Nygaard, civilingeniør og forsker ved Aalborg Universitets afdeling for robotter og automation.

BigBang konferencen havde samlet 263 centrale personer fra robotvirksomheder og uddannelsesinstitutioner i Danmark.

Ingen skam at få hjælp

Fra flere sider lød det, at de små virksomheder skal åbne sig mere op for at få hjælp til at implementere robotter i produktionen.

- Det er nødvendigt at indgå nogle nye partnerskaber, sagde Kelving Koldsø Nygaard.

- Det er ikke nogen skam at erkende, at man har brug for hjælp ind imellem. Hvis man har et problem med at indføre robotter i sin virksomjhed, så er der stor sandsynlighed for, at man ikke er den eneste, der har et problem, sagde Hans Morten Henriksen, direktør for Maskinsikkerhed ApS.

- Der er ikke meget, som vi ikke kan løse med alle de robotkompetencer, som vi har i Danmark. Så vi skal egentlig bare sadle hesten og komme afsted, lød det fra Michael Nielsen, adm. direktør for Beckhoff Automation.

Kristine Lyngbo, direktør for Udvikling Assens, slog på, at de store danske virksomheder bør gå forrest.

- Vi skal få de store virksomheder til at tage ansvaret for, at de mindre virksomheder kommer med, sagde hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125