23948sdkhjf

Ny metalprinter købt hjem til Kolding

Printcenteret Nexttech i Kolding tager sammen med Sjølund Maskinfabrik nye skridt mod metalprint i produktionen. Lige nu installeres sprit ny metalprinter på centeret.

Det medlemsbaserede 3D-printcenter Nexttech i Kolding og Sjølund Maskinfabrik er lige nu i gang med opstilling og indkøring af metalprintere af mærket Markforged Metal X.

Printeren bliver ifølge Nexttech den første af sin slags i Norden, og den adskiller sig fra andre metalprintere ved at være benytte sig af sintrings-teknologi. Men det er ifølge Nexttech nok især den lavere pris og dens brugervenlighed der må være de helt store fordele.

- Der er et stort marked indenfor metalprint, bil- og luftfartsindustrien benytter sig allerede af denne teknologi, men med denne printer bliver det nemmere for de små og mellemstore virksomheder at få adgang til 3D metalprint. siger Karsten Friis Hansen, direktør hos Nexttech.

Printeren har også sine begrænsninger, her kan blandt andet nævnes, at der er en grænse for byggestørrelsen. Derudover er det i øjeblikket kun muligt at printe i få materialetyper, men i løbet af 2019 vil der blive tilføjet flere metallegeringer.

Markforged Metal X benytter sig af teknologien kaldet ADAM (Atomic Diffusion Additive Manufacturing), og er en ny måde at lave metalemner på. I printprocessen adskiller den sig ved at der printes med metaltråd tilsat voks og plastik. Voksen fjernes ved at printemnet vaskes inden det sintres. I sintreprocessen brændes plastikken væk og metallet smelter sammen.

Nexttech har siden de modtog metalprinteren tilbage i november, arbejdet målrettet på at få installeret printeren, som har krævet blandt andet tilslutning af argon, udsugning og elektriske installationer. Der mangler stadig lidt arbejde, inden printerne forventes at kunne tages i brug i januar 2019, oplyser Nexttech.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109