23948sdkhjf

NG Metal støtter fremtidens svejsere

Underleverandøren har sammen Migatronic taget initiativ til at skaffe kvalificerede svejsere i Ukraine

NG Metal har i mere end ti år været underleverandør af komplekse metaldele til forskellige brancher. Virksomheden har hovedsæde og fabrik i Balling lidt uden for Skive og desuden en fabrik i Lviv i Ukraine. Virksomheden har knap 250 ansatte.

NG Metals svejsespecialister bruger næsten udelukkende Migatronics svejsemaskiner i produk­tion­en – både i Danmark og Ukraine. Men i Ukraine er NG Metal udfordret af de dårlige uddannelsesfaci­li­teter på landets erhvervsskoler. Derfor har NG Metal sammen med Migatronic taget sagen i egen hånd og startet et samarbejde med Lviv Tekniske Skole, som er en af byens største erhvervsskoler. Det skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

- Vi udvikler nogle af de mest avancerede og intelligente svejseløsninger i verden, og vi føler os forpligtet til at dele vores teknologi og specialviden med fremtidens svejsere. Da vi hørte om de udfordringer, som NG Metal står overfor i Ukraine, så vi det som en god anledning til at hjælpe, siger Christian Holm, sælger hos Migatronic.

Indtil videre har Migatronic og NG Metal doneret adskillige svejsemaskiner til Lviv Tekniske Skole. Derudover har de hjulpet lærerne med tekniske tegninger og sponsoreret køb af et nyt ventilations­anlæg, som er ved at blive installeret på skolen.

En god anledning
Utidssvarende udstyr på Ukraines erhvervsskoler er et kæmpe problem for landets svejseindustri. Især har internationale virksomheder med moderne produktionslinjer, som for eksempel NG Metal, svært ved at rekruttere dygtige medarbejdere, og der er hård konkurrence imellem virksomhederne om at tiltrække kvalificerede ansøgere.

- Vi arbejder med laserskæring, robotsvejsning og –bukning; det betegnes som meget komplicerede processer, der kræver et vist niveau af faglig kompetence inden for svejsning. De nyuddannede svejsere, som vi rekrut­terede i Ukraine, kendte ikke til processerne, fordi der ganske enkelt ikke er faciliteter til at undervise i moderne svejsemetoder, forklarer Bjarne Torben Madsen, driftschef hos NG Metal.

Derfor kontaktede NG Metal og Migatronic kommunen i Lviv med henblik på et samarbejde om støtte til udvikling af svejsetalenter.

- Vi løste vores rekrutteringsproblemer på en lidt utraditionel måde og begyndte at samarbejde med de lokale myndigheder. De var meget ivrige, fordi de også har en interesse i at forbedre deres uddan­nel­sesfaciliteter og -standarder. Det var en fantastisk chance for alle involverede, siger Bjarne Torben Madsen.

Samarbejdet har nu varet i et år, og snart åbner Lvivs Tekniske Skole dørene til et helt nyt værksted udstyret med de sidste nye svejsemaskiner fra Migatronic og et nyt ventilationsanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.501