23948sdkhjf

VIDEO: 400.000 kvadratmeter havneudvidelse i fuld gang på Lindø

Odenses store industriområde og -havn, Lindø Port of Odense, har fuld gang i en udvidelse. 400.000 kvadratmeter ekstra havneområde og en kilometer ny kaj med et specielt heavy load-område, hvor der kan udskibes tunge elementer som eksempelvis havvindmøller, er målet. 

Havneudvidelsen udføres i totalentreprise af et joint venture bestående af danske Züblin og Jan de Nul Group fra Luxembourg. En kontrakt til 350 mio. kr., som blev underskrevet i maj sidste år.  

Og det er en teknisk krævende opgave, de to entreprenører nu er i fuld gang med. I første fase installerer Züblin 25.000 kvadratmeter spuns og 450 kajvægsankre i fjorden, mens Jan de Nul pumper to millioner kubikmeter sand ind for at etablere det nye havneområde.

- Den internationale ekspertise er stor på dette projekt, hvor både Züblin og Jan de Nul trækker på erfaring fra tidligere projekter i udlandet. Der er et spændende marked for havneudvidelser i Danmark, og begge virksomheder ser dette projekt som en god indgangsvinkel til det danske marked, siger teknisk direktør for Züblins forretningsenhed Fundering & Anlæg, Thomas Bentsen.

Færdig i 2020
Ifølge Lindø Port er den store investering nødvendig for fortsat at trække de store danske og udenlandske aktører til området. Færdiggørelse er sat til 2020.

Denne heavy-load plade bliver 30 meter fra kaj og ind i land og 100 meter langs kaj, og er en massiv konstruktion særligt egnet til placering af meget store mobil- og crawlerkraner.

Heavy-load projekter på Lindø vil dermed kunne serviceres med den eksisterende 1.200 tons-portalkran på Terminal Syd og fra 2020 med projektopstillede mobil- og crawlerkraner på Terminal Nord.

Video: Airflix

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11